Friday, August 5, 2011

Bazaar Uda Johor Bahru 2011 - Ramadhan ke 5

Nak gi Bazaar Uda ke atau Bazaar Kg Melayu? - dlm perjalanan masih berconggak-conggak cik abang kita.... last2... setelah meredah jem yg panjang, kami memutuskan untuk pegi ke Bazaar Uda. Nanti la lain kali gi Bazaar Kg Melayu plak, puasa pun ada lagi 25 hari (insyaallah).


Kepada yg rindukan "kg halaman" mereka di Uda... selamat mencuci mata!! Jgn nangis.... Biar gambar-gambar yg menterjemahkan, hari ni Miss Mirror tersangat letih, nak menaip pun takde kudrat nih.

Layanzzz!!!


Thanks Pakcik kerana sudi tersenyum depan kamera.. moga
laris jualan siput sedut pakcik ni.







Last2 kami membeli nasi maglubah, pizza sate ayam, mee kari, mee kawah kegemaran Shashal, puding, sambal goreng, kuih muih dan lain2. Secara keseluruhan, semua yg kami beli memenuhi selera dan tiada yg mendukacitakan. Alhamdulillah.

5 comments:

  1. huhuhu...kite nangis tengok....rindu nak balek UDA... bila lah kan terkabul...

    bazar kg melayu memang terkenal...dolu2 kat situ kite selalu cari murtabak s'pore, kuih putu piring warna kuning dgn kuih kole kacang...memang sedap kalau org tua2 yg jual...

    dulu kite duk majidee kem sbb tu selalu gi kg melayu...

    segalanya tinggal kenangan...

    ReplyDelete
  2. Oh ya ke Cik Puan C.O? Siannyaa... tempat jatuh lg dikenang kan? Inikan pula tempat berbuka posa... dah jgn nangis2. Nanti Miss Mirror "pegikan" utk you ya. Hehe..

    Betul tu, Murtabak S'pore Kg Melayu tu mmg berderet kalau nk membeli.

    ReplyDelete
  3. Tentu riban-riban peniaga siput sedut tu dapat dalam sehari. Ko tgok tu penuh satu periuk besar. Tu belum lagi lauk-lauk yg lain.

    ReplyDelete
  4. Salam Ramadhan MM...lama rasanya saya tak melawat MM...:)

    ReplyDelete
  5. MS - harap2 begitulah hendaknya.. asyik senyum je tu, riban2 la kot. ;D

    Cikgu GIE - T.kasih Gie, salam ramadhan..
    Ya la.. lama betul kita tak bersembang2 kan, mesti you pun busy agaknya tu.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...