Wednesday, August 17, 2011

Entah apa-apa je kan...

Berseleraknyaa..... Ya Allah apa dah jadi ni??


?

Dilanggar garuda?
.

?

.

Anak main pondok2?

.

?

?

.

?


Hmmmmm!!! Salah!!!!!

Projek hari ni.... main alih-alih gerobok!
Kalau tak keluarkan dulu barang-barang tu
alamat la patah pinggang bini IRP ni mengalih
gerobok yg berat isi dalamnya ni sensorang...

Tu pun ada sebahagiannya yg I tinggal je
dlm gerobok tu dan tawakal... alhamdulillah selamat.

So, bila kerja-kerja mengalih perabot dah pun
selesai, maka senang la nak buat list, mana
yg perlu dibeli dan mana yg tidak kan? Jadi
tak la membazir (sebagaimana membazirnya I
terbeli labuci/manik mahal tapi tak cantik sgt tu...
sgt jelous tau tengok diorang jahit labuci
lawo2 je walau dari labuci yg simple).

p/s : Emak I tiap bulan buat keja alih gerobok pun tak riuh (dulu2 la time muda2), I yg hanya 6 bulan sekali dah kecoh satu dunia. Ehhhh penat beb!



4 comments:

  1. sALAM MM
    Wah kak pun nak alihkan geroboklah...hehe selalunya tunggu anak2 balik, kak ni dah tua tak larat dah...
    nak juga kemas apa ntah ada dlm itu..

    ReplyDelete
  2. Jom Mama Ju!! Kita gagahkan diri.. nak tunggu anak2 balik.. jwbnya sampai raya la tak bergalih gerobok tu Kak. Hehe..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...