Thursday, August 18, 2011

Bukan entry kuih raya...

Kalau dah gila traffic - I cadangkan tahun ni
U olls tulis la URL blog Uolls tu pada cookies yg U olls buat... :P




Serious! I sekarang tengah jelous dgn kengkawan semua sebab dah buat kuih raya berbalang-balang, I sejak bulan puasa ni oven terus tak berasap. Oleh kerana terlampau jelousnya I, maka biarlah I membawa hati yg luka dan bercerita tentang benda lain..

Then... menulis entry ini dgn bermotifkan agar IRP terbaca dan berharap my husband yg dicintai itu akan peruntukkan satu masa untuk menghadiri majlis beraya di rumah Wak Pangat bukan nama sebenar ni. Ya bang.. pegi tau! "Artis" yg dimaksudkan dalam penceritaan si Wak Pangat ini ialah Miss Mirror le tuh.. diorang ni mmg... kejap kata I "artis", kejap kata "Datin G".... biasa ler kengkawan lama.. Memang kena tahan je la telinga/mata, bab2 mengutuk tu mmg tak boleh lari. "Datin "G" tu apa? Biarlah rahsia..... tapi G bukan stand for Gila tau! Ishhh...

Tak kisah la apa2 pun gelaran kan... yg penting korang doakan la aku selalu supaya jadi muslimah sejati.... Tak mo la jadi "Datin G"... Emmm nak jadi macam Datin Z .... baik je, litup je ke mana-mana, dah macam wanita arab dah dia...bukan la nak kata sekarang ni I togel... cuma tak la sesempurna sangat macam Datin Z yg dah membuang nilai2 tabarujj dlm diri tuh. Raya karang poskan I duit raya I dah puji2 ni.

DEBARAN MENANTI RAYA - hasil karya : Wak Pangat Bukan nama sebenar dari Thread Gang Bas sekolah. Ni I dah summarizekan dah..

Mlm tadi lepas terawih sambil makan pengat keledek kat surau aku sempat bercerite dengan org kampung pasal artis nak datang rumah raya nanti. Semua memang terkejut bila dengar.. Hj Seman terus tanggalkan serban dia... Lebai Mail terus berhenti kutip sejadah.. Kulup Sengih terus ternganga tak sempat nak masukkan pisang dalam mulut.. Wak Man Pentil terjeling jeling memasang telinga. Perangai Wak Man Pentil memang macam tu, tak suka sangat masuk campur hal orang. Tapi kali ni dia pun tak sabar sabar nak dengar cerita aku... Ada la dalam 5 atau 6 orang lagi yang berhenti buat kerja sekejap sebab nak dengar cerita aku yang seterusnya.

Masing masing semua terus datang rapat nak dengar cerita. Ramai jugak yg dah balik malam tadi sebelum aku sempat bukak cerita pasal raya nanti.

Aku pun teruskan cerita pasal raya nanti ada artis nak datang rumah aku. Hj Seman, Lebai Mail, Kulup Sengih masing masing bersetuju untuk diadakan mesyuarat malam esok untuk sama sama memikirkan sambutan yang sepatutnya. Wak Man Pentil pun mengangguk-anggukkan kepala tanda setuju. Jemaah yang lain berbisik bisik sesama sendiri tapi x ade pulak yang kata x setuju... ( BERSAMBUNG)


NOTA : Memang indah penulisan bapa 3 orang anak ni, pemegang Master SC (Ind and Tech Mgmt) ni memang berbakat dalam penulisan dah macam baca novel pulak, ni pun I dah ringkaskan ... Sebab tu I "tekap"kan kat sini sebagai kenangan. Kami semua syorkan ko jadi novelis je la Wak Pangat.

7 comments:

  1. Beli sebekut tunjuk jer la MM... Sekarang macam2 jenis ada hehhehehe

    ReplyDelete
  2. Huhu cantiknya dia berkerudung! Sweet la u JS. Tu la, I ingat mcm nk buat kuih tunjuk je rasa.

    ReplyDelete
  3. uisssh sapa gerangannya tu pandai berkarya......?

    ReplyDelete
  4. Lip - tu la kan... ;)

    Notti Netti - ex-classmate I...:)

    ReplyDelete
  5. semangat nak buat kuih raye..tapi ak berapa nak reti ar.. [sadis]

    ReplyDelete
  6. ATY - Buat je yg simple2... let say cornflakes bermadu ke.. ok gak kan?

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...