Sunday, October 9, 2011

Gambar2 Aktiviti Santai Bersama Ex-classmate Di Parit Sulong

Terpaksa stay up untuk menunggu basuhan... kalau tak bereskan malam ni, alamatlah ada orang menjerit esok pagi ni pegi sekolah tak cukup kelengkapan. Hari tu balik kampung agak mengejut, so byk benda belum dibereskan sebelum menghabiskan 2 hari 2 malam di rumah tauke Minyak Kelapa Dara, En. Matsomherbs. Thanks for your hospitality my great bro & sis... (lamanya tak guna perkataan "hospitality" ni.. menampakkan I dah lama tak tido2 kat rumah orang).

Ok ini antara gambar2 yg sempat disnap....



Pakcik penjual cendol



Ikan bilis..

Uncle penjual aksesori ni sgt sporting bila I tanyakan
kebenaran utk mengambil gambar barang2 jualannya...
"U minat dengan barang kemas ke?" tanyanya
"Hehe.. I nak masukkan dalam blog la uncle" jawabku...




Inilah barang kemas tiruan dan aksesori... yg uncle tu jual


gambar "makcik kpd budak2 ni" tak cun.. jd terpaksa
dipotong supaya tak mencacatkan pemandangan..


Thanks kepada my ex-classmate yg telah membawa I jalan-jalan ke sekitar Pasar Pt Sulong ni... Ex-classmate? Haha..... ex-classmate tu dah jadi kakak ipar l sekarang.... a.k.a isteri kepada En. MS. Thanks Kak Ida. Sempat jugak kami meronda-ronda ke "laluan tikus mondok" kat sekitar kampung tu.. Alamak lupa plak nak upload pix...



Malam pulak, MS bawak I merayau ke Pasaraya SAKAN ni.. tapi I tak bershopping sakan pun.

8 comments:

  1. Assalam,

    cantek dah pekan Parit Sulong sekarang.... lama dah tak kesana,

    rindu pulak dgn kg halaman dn yg berdekatan dgnnye.....a.k.a yg menjadi laluan kami masa dulu antara S'pore dan Lumut...

    ReplyDelete
  2. Puan C.O - Oh Sis pun selalu lalu sini? Oh i see...

    ReplyDelete
  3. betul3. pakcik ni la! sedap kan dia punya homemade cendol, rasa rempah2 dia cam naik sikit. waa, nak balik!! hua3

    ReplyDelete
    Replies
    1. I tod you asal Muar... kg u kat PS ea Wani?. Mesti u kenal ngan kwn blogger I yg dua org tu, Mummy Gee ngan Mama Miraki (ada kt bloglist).

      Delete
    2. memang asal pagoh, muar. tapi sekolah dulu kat dato' onn, simpang lima. tinggal 10 thn di separap. so antara pagoh dan simpang 5 tu pt sulong lah - tempat bermain katanya. lagipun emak makcik kantin di penghulu saad dulu :)

      Delete
    3. OIC... emak tokey kantin... ni mesti anaknya pun tertempias kehebatan ibunya memasak... kan...

      Delete
    4. tempias je MM, langsung tak basah. huuuu

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...