Monday, December 12, 2011

Baju sekolah 2012

NYOPING BAJU SHASHAL DI THE STORE BEE PEE

5 helai seragam putih untuk Shashal Darjah 1, 2012..
Beli jenama "Canggih" ni semata-mata teringat
kawan baik I yg jelita dan canggih, bagi support sikit bisnes hubby dia ni kan.. ;)
Lagipun, kain dia memang tebal dan senang digosok.


I ni memang malas nak memilih2 berjam-jam..pastu
dengan anak berlari sana sini, dah tu cuaca panas terik
plak kat Bee Pee tu (sebab booth ni kat bawah The Store..
mana ada aircond kan?)... serta-merta
nampak je brand ni terus tak fikir apa...
dgn sepantas kilat terus le bawak Shashal ke fitting room...
Suka sangat dia bila nampak poket kat
dada tu.. terus tanya..

"Nanti letak duit kat sini Ma.."
(Menampakkan ketidaksabaran anakku nak
masuk darjah satu - actually tak sabar nak bersekolah
yg ada kantin.. puas menunggu dari tadika lg & selalu jelous dgn 2 org kakaknya yg dpt
duit poket)

"Belajar matematik dulu sampai pandai... baru
boleh beli barang kat kantin" tegur ayahnya..

I ambik saiz yg longgar sikit sebab budak kan cepat besar..

Yg selai lagi tu.. Mama Teh dia bagi..
jenama My Way..
Orait gak kain dia.. tebal.






Seluar pun 4 helai.. tapi I ambik jenama lain sebab cuma jenama yg ni
je ada saiz si Shashal yg tinggi lampai, takyah alter2 lagi..
6 bulan lagi kalau dia meninggi, memang terpaksa beli lain kot..



Kalau Malas Nak Bersesak2 Di Pusat Membeli Belah,
belilah secara on line....
HANYA RM23.00  sahaja!! Tudung sekolah kanak2!!
(postage lain harga)


berminat sila email :  missmirror@ymail.com




NYOPING BAJU QISTINA DAN AIN DI SEBELAH MARRY BROWN BEE PEE

Eh betul kan nama restoran sebelah kedai kain depan bus stand Batu Pahat tu Marry Brown? Dah byk sgt restoran makanan segera skrg ni sampai buat kita confused.. yg pasti restoran tu mmg byk nostalgianya... (nostalgia zmn sekolah da... jgn la pikir apa)..

Sorry.. gambar takde... terlalulah busynya time ni sampai tak ingat dunia..
Pastu sampai2, si Ain masih lagi terfikir2... sebab contoh warna kain utk baju Pengawasnya
tetiba hilang dari dompet.. ah suka ati kau la Nak... ada-ada je tau!!
Last2 redah je la beli je warna yg teringat kat kepala...
Beli untuk 4 helai.. so bermaksud 2 meter kali 4 helai = 8 meter (ini utk baju shj)
Pastu beli kain dia sekali warna hitam legam.
Si Qistina pulak beli lebih kurang 1 1/2 meter x 4 helai utk seragam kurung putihnya.
Untuk kain, dia takyah beli lagi sebab kain2 si Ain dah boleh recycle untuk dia dah..
Lagipun masih cantik2 lagi, kaler pun blom luntur... 2 tahun pakai pun tak akan habis kot..

***(Kesemua kain-kain di atas kami hantar ke rumah En. Matsomherbs untuk tindakan Puan Hamidah selanjutnya).

Tudung - kitorang pun beli yg ready made.
Kasut/stokin - nanti beli kat Jay Bee

10 comments:

  1. wahh dh beres nyoping bju sek ekkk... akk blum lg... akk aman sgt ni sb juz nyoping utk tmbh2 je...

    ReplyDelete
  2. KAK JAI - Ala Kak.. ni pun ada yg blom beres lg.. ;) tgh nak cari baju Melayu utk si Shashal ngan kasut sekolah diorang.

    ReplyDelete
  3. Wah MM dah mula buat persiapan ye...Gie nak habiskan marking dulu baru nak concentrate nyopping barang skul nih...

    ReplyDelete
  4. lega kan miss mirror bila dah beres shopping baju sekolah anak2. win & hubby cadang weekend ni nak shopping baju sekolah tadika shane.

    ReplyDelete
  5. seronoknya si shashal dpt baju sekolah baru, u cerita pasal the store kat BP buat ai rindu je, dah lama tak ke sana

    ReplyDelete
  6. GIE - Habiskan dulu marking tu Gie, baru lega nak nyoping besar2an.. selamat nyoping ye.

    WIN - Selamat nyoping di hujung minggu Win. & selamat bergembira buat Shane sbb dah naik tadika next year.

    DR. SIRNA - Ya tak ya, kg U kat BP kan... Takpe.. klu u rindu nt I snapkan gambo The Store byk2.. hehe.

    ReplyDelete
  7. akak lum nyoping lagi MM.banyak baju anak2 MM yer.akak tak leh nak sedaikan sebanyak gitu.tahun depan nie 6 orang yang sekolah. 4 lelaki 2 prempuan.sib baik yang pmpuan tu baju recycle ajer.kurang sikit beban .yang lelaki tu must buy punya barang2.biasa laa budak jantan nie kan ..kasut pun lum cuti dah patut kena campak dalam sungai..ngeeengeeengeee..
    senang kan dh beli awal2!!

    ReplyDelete
  8. kita tak buat apa2 persiapan. . .hihihi. . .tgk org je buat persiapan. . .


    Nanti tahun depan baru buat persiapan. . .sbb tahun dpn baru abng sekolah kebangsaan. . .skrg semua kinder dia settlekan. . .^_^

    ReplyDelete
  9. Kak Asma - 6 orang? Tahniah Kak.. hehe.. kalau boleh recycle, recycle je Kak.

    ReplyDelete
  10. EILA - Relax la u tahun ni.. kita ni byk lg blom settle ni.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...