Monday, December 26, 2011

Johor Premium Outlet - aktiviti meronda sebelum balik kampung

Lama gak aku tak update blog, kami balik kampung ..... on de way nak balik itu ari (JB - BP) sempat la kami menyinggah di Johor Premium Outlet yg terletak di Kulaijaya a.k.a Culaifornia ni.. I tau... I dah tertinggal keretapi kan....kengkawan I tentu sejak awal2 pembukaan itu ari dah sampai pun ke sini. Kita ni ikut je cik abang kita... dia ajak kita pun on la... walau niat di hati bukan nak nyoping sakan pun.




Awan berarak mendung kelabu.... last2 hujan renyai-renyai petang Khamis tu.... hujan pun dirasakan bagaikan salji bila dah melewati ruang-ruang outlet yg menjual pelbagai jenama antarabangsa spt DKNY, Burberry, Timberland, Coach, Nike, Adidas, Esprit, GAP, Guess, Calvin Klien, Zegna, Levis, Canali... ah banyak lagi la.. penat aku nak sebut...

Feeling2 macam kat obersea... HEHE.. Actually bukan sebab tu je pun... Maybe sebab design bangunan tu pun dah macam kat obersea je.. (sejak bila la aku suka kepoh pasal design bangunan plak ni kan? lol... ). Tapi betul...bangku-bangku batu tempat somi2 berehat menunggu bini yg nyoping tu pun menggamit memory kat Hay Street..

Ah malas la nak tulis bebanyak.. penat la baru sampai dari kampung.. so... sila layan gambar.... zassttt!!!!










Dah kukata... dtg sini bukan nak nyoping sakan pun... so, beli je benda-benda di bawah ni...

handbag Guess hitam ni untuk ibu mertua..

Ini pula untuk diri sendiri..

Esprit

Ini pula untuk bapa mertua - set cadar AKEMI
tapi.. rupa2nya tak muat...



Tapi tang makan... memang takde idea.. so, makan roti je
sudahnya..

tak mampu nak senyum, nak menggedix apatah lagi... Makcik segan la... org tgh ramai
berpusu-pusu nak masuk ke JPO time ni..



JPO merupakan satu-satunya cawangan Premium Outlet di rantau Asia Tenggara di mana cawangan-cawangan lain hanya terletak di negara2 terpilih seperti Mexico, Korea etc.

Hopefully kewujudannya mampu menaikkan nilai hartanah di sekitarnya di masa2 depan.. (wah.. mcm la aku ada tanah berekar2 kat situ plak kan...hahaha....takde la tapi .. mana tau kan kengkawan aku yg lelain tu kan...).


7 comments:

  1. Pernah pergi yang ada di Phuket awal tahun ini.. Memang rambang bijik mata.. bawak duit je lahh..

    ReplyDelete
  2. MM, barang2 kat JPO tu katannya mahal2 ek..

    ReplyDelete
  3. AZIAN - Oo Phuket pun ada? Oic..

    LINDA - Ha'a mahal... tp ada gak yg diskaun gila2.

    ReplyDelete
  4. dekat jugak ngan rumah zai...tapi bila lalu asyik jammed aje malas nak singgah....

    ReplyDelete
  5. Pegi Zai... jgn tak pegi.. penat2 dah diorang buat lawo2.. kita tak sudi nk menyinggah plak.. hehe (gurau je).

    ReplyDelete
  6. DR. SIRNA - Oh terima kasih.. I just suka designnya je.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...