Wednesday, December 21, 2011

Suatu senja.....

Ustazah mengajar mengaji telah pun mengucapkan "Assalamualaikum" di muka pintu untuk anak-anakku, ini bermakna senja bakal melabuhkan tirainya tak berapa minit lagi..... tapi aku di dapur ... masih lagi tercari-cari resepi kek, entah mimpi apa.. bangun2 tido teringin plak nak makan kek panas2 dah macam orang mengidam.

"Kek coklat lembab... ah... takde susu pekat plak...emmm" rungutku sendirian sambil mengklik blog sendiri... pastu beredar ke blog rakan-rakan..

"Kek marble...ah jgn berangan... satu keja plak nak marble2kan dia..."






Setengah jam kemudian...kedengaran di ruang tamu, Ustazah sekali lagi mengucapkan "Assalamualaikum" tanda telah selesai mengajar... tapi alamak... aku belum siap lagi menyudahkan kek aku.. kesian.... pasti dia yg sedang mengandung itu terliur pulak terhidu aroma kek aku yg tak la jelita mana ni.... cari esen vanilla pun tak jumpa.. last2 aku guna je esen strawberry. Dah la buttercup pun tinggal suku je... last-last minyak masak jugak jadi substitute.






Mujurlah camera hp si Ain ni blur-blurr.... dapat gak aku menutupi segala kekurangan pada kek ni..

(motif gambar-gambar ini : Supaya lebih berusaha untuk membeli kamera DSLR yg lebih terang dah meletopss!!! Takde sapa ke nak hadiahkan I .. birthday I tak lama lagi ni...)







Makan kek sambil bermain dam haji...
nanti bila salah sorang kalah.. bergaduh sesama sendiri..
tu la anak-anak aku.. tapi takpe.. janji meriah rumah ni..


***********************




resepi sila ke blogYusleen
Selalu terbaca Mama Miraki buat... nampak sedap...
arini kita buat versi derhaka je... nak corakkannya pun malas...
As long tertunai hasrat hati ni nak makan kek panas-panas..boleh gitu?

8 comments:

  1. kita pun nak gak. . .tak dapat dslr, yang cinonet pun ok jugak. . .hiiiii



    takpa. . .janji sodap. . .^_^

    ReplyDelete
  2. Rajinya dia buat kek... Anak sedara ko ni makin tua makin malas plk nak masak... Sedapnya kek makan panas2kan...

    ReplyDelete
  3. Salam pagi MM,
    laaa kalau buat kek nie yang penting suka nak buat bahan belakang kira tak nie guna tu,tak gak keep in touch ajer resipi tu..hahahhaaa..
    kat rumah akak susu kalau abis ajer anak akak ckap pak susu abis..jadi jarang kehabisn stok..pepun orait ler MM pandai cari idea tuk jadikan kek tu..

    ReplyDelete
  4. EILA - kita yg cenonet tu dah ada.. tp tu la tak bleh lawan DSLR gak la.. Jom cari DSLR.. ;)

    ANIS - Makcik ko ni pun malas gak.. tp sebab nak mkn punya pasal.. menggagah2kan diri..

    KAK ASMA - Waalaikumusalam Kak.. ni semua psl gmbr kek kat blog akak le ni.. :D .. kita kat rumah ni jarang minum susu pekat.. tu yg jarang beli.

    ReplyDelete
  5. thniah MM, guna je apa yg ada dlm dapo... air tgn ibu pasti masuk perut ank2... ujan2 plak ni...

    ReplyDelete
  6. rupa tak kesah kan miss mirror,apa yg penting sedap
    *harap2 ur hubby hadiahkan camera dslr utk miss mirror masa besday nanti ya.

    ReplyDelete
  7. KAK JAI - ;) hehe.. betul tu.. hujan2 semua benda jd sedap

    WIN - harap2 begitulah Win.. doakan I ye ;D

    GIE - klu Gie yg masak, semua jd sodap..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...