Monday, January 9, 2012

Apakah yg akan anda lakukan jika.... mata dah ngantuk... dah stanby nak tido... tetiba..

... tetiba cek-cek beg sekolah anak, rupa-rupanya.... homework dia salah buat. Adakah anda akan....

A - Dengan zalimnya mengejutkan dia bangun?
B- Buatkan bagi pihak dia?
C- Biarkan je... then menulis nota pada kertas "sorry Cikgu, saya tak sempat nak cek sebab saya busy sangat malam tadi"...




** tadi memang pantau time dia buat homework tu... tapi muka surat pertama je.. alih-alih bila masuk page kedua.. Mamanya leka gosok baju.. then tengok dia dah pack masuk beg, sangka semua dah ok.. rupa2nya.....


Nota : Atas tu... sekadar gambar hiasan (Syiling yg I ckp itu ari - entry "kilang emas" tapi syiling ni bukan la emas... gangsa je kot)... ingat nak bubuh gambar makanan, dah terhilang plak dari folder ni..

9 comments:

  1. Apabila sekolah telah dibuka,
    kerja rumah pun datang menjelma
    Ramaiah yg pening kepala
    Ada yg tiru, ada yg hantam saja

    ReplyDelete
  2. MM,
    setakat nie belum lagi laa anak2 ada kejadian camgini,sebab pertama...
    kalau diarang buat hw tu kitarang duk sama2..kalau akak tak tunjuk ajar pun akak peratikan diarang..dah siap kena tunjuk hw tu..
    kedua,kena kuarkan semua buku2..kan diarang bubuh buku dalam buku teks..jd senang nak tau..ni kes yang kecik ler..yang besar tu dah pandai dah..dah siap gosok baju sendiri.hahaha..tak kira lelaki ke perempuan..tu dia baru betuii kan!!

    ReplyDelete
  3. EN. MS - Ha'a.. homework bebudak dah start minggu ni.

    KAK ASMA - Wah excellent akak!

    Klu dah besar mmg HARUS kena gosok baju sendiri. Mana bleh selamanya Mamanya je yg buat. ;) right?

    ReplyDelete
  4. kalau tulis nota ckp x sempat cek 2 memang awesome.hehehe.

    MM ade petua x nak hilangkan jeragat?kat pipi fad ade banyak jeragat.buruk da pipi hitam2 kesan jeragat :(

    ReplyDelete
  5. harus tolong buat..kakaka.. tapi tulisna tu kena la menten macam budak2..kekekeke

    ReplyDelete
  6. FAD - Kebetulan Akak pun tgh cari petua tu.. dan dpt link ni .. tp akak tak pernah cuba lg.. tak tau la berkesan ke tak : click here : PETUA HILANGKAN JERAGAT

    ReplyDelete
  7. LINDA - Ha.. boleh juga tu.. buat tulisan buruk2 gitu kan..kekkekke..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...