Monday, January 9, 2012

dekorasi



Mikrowave pemberian MIL

Sayangnya mikrowave pemberian MIL ni sekarang dah rosak (sebab-sebab rosak maybe disebabkan ini...click this --> KEBAKARAN).. jadi untuk menghargainya maka, aku pun meng'arkib"kan "dia"nya... Nak tau kat mana?


Sila jgn kutuk I..


?

?

?

?





Aku bubuh mikrowave tu kat sini.... kat ruang tamu...:D..... pedulik la kan
org nak kata apa pun.. janji aku hargai pemberian orang tua..

Lagipun.. apa yg weirdnya kan?.   Weird ke?

Cuba la tengok gambar rumah mat saleh yg aku homestay'kan itu ari...



Kalau dipikir2.. apa ke jadahnya dia bubuh
mende2 ni kat ruang tamu kan? Tapi still cantik je kan?
(sorry.. perkataan "jadah" hanya
utk hiasan blog semata2, di alam sebenar, aku rasa
aku macam tak pernah sebut rasa2nya).  Sila maafkan.




Sekadar untuk nota di masa hadapan :   Mula menduduki rumah Semi D ini sejak Shashal berusia kurang dari 1 tahun.


11 comments:

  1. tak nak komen pasal men undi ke kutu ke gitu...
    nak puji ikhlas nie
    cantik rumah MM....suka kuning yer.
    heheehheee..nak tanya satu leh..camner akak nak add MM kat facebook yer..

    ReplyDelete
  2. oo..kitorang belah2 sini namanya main kutu..kekekeke..

    cantik ah umah MM

    ReplyDelete
  3. KAK ASMA - Terharu sbb akak sudi nak add saya kat FB..tp unfortunately.. saya dah tak aktif berFB lg skrg Kak. Neway klu nak add bleh je.. nt saya bg ID.

    Oh ya.. warna kuning tu hubby yg pilih.. kita follow je Kak. Mekasih la atas pujian.. biasa je rumah kiter ni..

    ReplyDelete
  4. main undi tu sama macam main kutu kan?

    ReplyDelete
  5. LINDA - tq.. rumah Linda pun cantik.

    FAD - Ha'a sama.. akak lupa plak istilah tu.

    ReplyDelete
  6. Bila cik cerita pasal duit kutu ni baru jea smlm kawan ajak main kutu rm20 sebulan... Fikir2 mlslah nak joins.... Sebab aku ni terajin sikit ke bank... Lebih2 lagi bank skrg tak yah susah2 beratur panjang mcm dulu... Masuk kut mesin atm jea.. Risau plk, nak main2 kutu ni.. Nak tunggu sampai 1thn rasa lamanya....

    ReplyDelete
  7. ANIS - Betul gak tu.. masuk bank lg selamat..tp jgn plak sesuka cucuk keluar.. hehe.

    Tp klu takat RM20, rasa2nya ko pun bleh dpt dr celah2 lantai rumah ko kan? Dpd ko biarkan duit tu jatuh2 kt lantai.. baik ko buat main kutu. Betul tak?

    ReplyDelete
  8. cute sungguh mikrowave tu..msti terharu sgt MIL miss mirror melihat pemberiannya dihargai sebegitu rupa.
    *congrates miss mirror, coz dh tercapai hasratmu :)

    ReplyDelete
  9. WIN - ayat yg last tu.. congrats utk "benda" lain kan? Bukan utk entry ini.. Thanks..

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum MM..
    Kebetulan plak N3 MM ni.. sbb thn ni 1st time ikut main undi@ kutu ni.. hehehe..

    Masa kecik2 (masa sekolah rendah) I main gak tau tp guna susu kotak free yg sekolah bg.. hehehe..

    SO, bila tiba turn, dpat la bnyk susu. Susu putih (ori) x main tau. Nk susu coklat, strawberry, & susu jagung je...

    ReplyDelete
  11. NURI - Waalakumsalam..;)
    Oh I see.. kebetulan plak kan. Hopefully berjalan lancar permainan kutu u tu.

    Amboi.. nak susu strawberry, jagung sajeee!!.. hehe..kitorang dulu takde pilihan, dpt free susu yg coklat tu je.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...