Friday, January 27, 2012

Kempen HCMB40 pun dah hampir tamat.. maka...

APAKAH FESYEN LANGSIR 2012?



Motif aku mengupload gambar langsir bilik Ain =  Sbg kenangan sbb  tgh berangan nak ganti langsir yg aku jahit 7 thn lalu ni, bayangkan dah 7 thn  you know aku tak ganti langsir bilik si budak Ain ni (langsir2 lain aku dah ganti dah raya tahun lepas)... cian.  Tp ada sentimental value di balik langsir ini..tu yg sayang nak tukar. You all ingat tak penat ke jahit langir setinggi ni, kalau aku yg tak pro ni mmg penat la... turun tangga naik tangga aku manjat sbb asyik2 ada je yg tak kena.   Dah la masa tu si Shashal baru pandai merangkak... tu la yg aku pelik, makin anak2 kecik... makin pulak aku rajin.  Bukan apa... masa tu aku membayangkan, dpd aku membazir antar kedai, baik aku rajinkan diri, padahal IRP dah offerkan aku untuk pasang satu blind curtain  moden style yg mcm kat opis2 tu.  Tapi aku plak tak nak..... betapa la baiknya bini dia ni..... :P  Cuba la korang tepuk tgn sikit...  clap clap clap...



Kempen HCMB40 pun dah hampir tamat sbb usia kami (aku dan kengkawan aku ler) dah kian hampir ke 40...  tu la agaknya skrg jadi malas... malas nak menjahit sbb antar kedai lg tak memenatkan.  Apa cerita la kengkawan aku yg jadi "AJK" tak rasmi kempen ni?  Korang  tau tak HCMB40 tu apa?  Hidup Cara Miskin Before 40 (kempen tak rasmi kat blog kami masa tu)........  lol... (maksudnya bila menjelang 40 je... boleh la kembali normal... nak nyoping.. nyoping ler sesuka ati).  Kih3.   Tak de la... mana bleh mcm tu kan... kena la beringat2 sikit utk masa depan anak2.

p/s :  Jauh di sudut ati aku skrg ni.... tgh jelous yg amat dgn Dr. Haron Din yg bermimpi bertemu Rasullulah S.A.W...  tapi siapalah diri ini kan....  Mendengar penjelasan beliau dlm clip video tu membuat aku membayangkan... bagaimana rupa kasut baginda yg dikatakan bertampal2 sbb dah dipakai sekian lama (ya mmg ada satu riwayat ttg hal ini).  Elok parasnya tidak tergambar, harum badan baginda hingga Dr. Haron terjaga pun masih terhidu bauan itu..  Subhanallah kan.. kalaulah aku sealim Dr. Haron.. bestnyaaa.


6 comments:

  1. kempen kita tu dah nak tamat ke.. aku rasa mcm baru smlm je kita potong reben....

    Rasanya dia org yg senyap tu masih berkempen habis2an maklum masa dah time... cptnya masa berlalu....

    pada kengkawan di kangenchat aku kangen kat korang..... bila kita leh jumpa & borak lagi ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya diorang dah jadi billionaire kot Mei..tgh meraikan HKRB40 kat Paris kot? Ha'a... aku rasa pun mcm baru semlm je kita potong riben, alih2 dah 3 thn berlalu.

      Delete
  2. Kalau betul tgh meraikannya alhamdulillah...

    tapi sampai hati dia org x ajak2 ayam kat kita ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a... mmg sampai ati diorang tu, gi Paris tak ajak kita... Takpe, nanti kita gi planet Marikh jgn pelawa2 ayam pun kat diorang tu.

      Delete
  3. MM..sungguh gigih dirimu menjahit langsir itew...kami tepuk 23 kali..hehehe..
    MM memang dah ada skill menjahit neh, jimat belanjaa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduh Linda... tp itu dulu.. waktu baru2 pindah rumah. Skrg ni bleh pikir 1000 kali klu nak menjahit sendiri. Anyway.. thanks le sudi menepuk tgn utk kita.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...