Saturday, January 14, 2012

Melungsuri malam di Batu Pahat... sangka nak buat Pra Birthday.. tapi...

Datuk Siti Nurhaliza sambut hari jadi di Dubai... tapi I?

Happy birthday to us Tok T... tak sangka u lahir sama bulan ngan I.. patut la..
(PATUT apa?  Mesti korang nak cakap I perasan suara I sama2 sedap mcm Tok T kan... hmmm... tu la.. I blom abis cakap u dah berkata2 dlm ati dan muntah tanpa dipaksa.... maksud I... patut la kitorang sama2 suka STRAWBERRY COKLAT...".... 
(sayangnya kat JJ tu dah tak de jual stlobely coklat lagi.. T __ T '   )










Birthday I bukan la arini pun...so,  takyah susah2 nak wish Happy Birthday To me lagi... tapi kalau nak bagi present dialu-alukan.  ;).. masih ada masa lagi ni beberapa hari. Ahakss.. terbatuk plak.


Tu la arini I ingat nak snap2 gambar ala PRA BIRTHDAY (Pra Birthday? Ada ke?) kat restoran makanan Arab kat Jln Bukit Pasir Batu Pahat ni..  tapi kempunan. Dari tahun lepas lagi I mengidam sgt nak makan makanan2 Arab, especially nasi maglubah.... Tapi tak tau lg apa menu2 kat restoran Madinat ni sebab esok baru start opening. So, tiada menu bergambar utk menceritakan kejadian.







Sudahnya kami ke Jalan Omar (Bus Stand lama)....  dan order la menu2 kat bawah ni untuk kami bertiga (My hubby, MIL and I) serta nasi ayam untuk 2 orang budak kecik itu.




Laici Kang untuk saya...










Carrefour Batu Pahat...




Chinese New Year tak lama lagi.. so byk  bunga-bungaan  & pokok limau 
terjual di depan pintu masuk ni..



Ya Allah lindungilah aku dari terbeli belah..





Niat mulanya just nak jenjalan dan menemani MIL belanja dapur.. dah tergoda plak 
dgn satu tudung fesyen terkini ni.. alahai.. gugur imanku..
terbeli lagi  tudung ijau pucuk pisang ni di Kedai Tessa Fashion ni..
(ni semua Anne Ngasri punya pasal.. selalu nampak dia pakai design ni
nampak so sweet sgt)
Dah... dah.. cukuplah  koleksi tudungku untuk 6 bulan pertama ni....
Lepas ni tak nak shopping tudung lagi hingga la bulan 6 
akan datang... (bleh percaya ke?... :D).  Anda
sila ingatkan saya selalu. 

Nota :  Wanita tudung biru (pix atas) ialah tokey kedai tudung tersebut 
yg sangat ramah orangnya



Pix :  Tok T sambut birthday di Dubai..   

Comei..  kita sambut birthday kita kat blog je la 
Mei..




p/s :  I pun tak tau lagi sama ada nak sambut atau tak birthday I kali ni... I tak kisah sgt sebenarnya.. tak sambut pun tak la menjadi satu peperangan besar.

8 comments:

  1. Ptg semalam hamba ke K4 juga, beli bantal kat Parkson tu, oleh sebab beli bantal, dan nampak macam besar sgt benda yg hamba bawak, ia cuma memakan masa 15 minit saja, hamba cepat2 keluar. Tak smpatlah nak mengeteh di situ. Kalau tak mungkin terserempak dgn Puan Hamba.

    Apa2 pun hamba ucapkan selamat hari lahir yg ke .....utk puan hamba.

    Semoga terus menjadi isteri mithali. Ibu teladan. Sahabat yg baik kpd sekeliling. Dan hamba Allah yg bertakwa.

    ReplyDelete
  2. EN MS - Laaaa.. lain kali klu beli brg2 besar ni.. kena masukkan bonet terus, then masuk semula ke shopping complex.. sambung nyoping.

    Thanks atas ucapan birthday.. Amin..

    ReplyDelete
  3. hepi bezday ye MM... ye la dah tua2 ni x yah la nak sambut bezday... segan le pulak nak potong kek...

    ReplyDelete
  4. Thanks Mei... Ha'a dah tua plak kita tahun ni.

    ReplyDelete
  5. Selamat menyambut ulg thn kelahiran makcikku... Mudah2han apa yg dihajatkan dan diidam2kan akan termakbul... Moga diberikan kebahagiaan dlm berumahtangga bahagia dunia dan akhirat.. Nak ucap kt fb cik tak buka... jadi wish kt blog jelah ya... Hadiah??? Tunggu aku kaya ya... Haaaa..

    ReplyDelete
  6. ANIS - Terima kasih.. amin. Cik mmg tak aktif berFB.. apa2 carik je Cik kat sini.

    ReplyDelete
  7. laici kang itu menarik sangat..
    persamaan Dato T & miss mirror ialah lahir pada bulan yg sama & sama2 awet muda.betul kan

    ReplyDelete
  8. WIN - Awet muda ke? Hehe.. tq.
    Laici kang tu mmg sedap.. sampai skrg I teringat2.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...