Rakan-Rakan Seperjuangan

Sunday, January 15, 2012

Cadangan-cadangan hadiah untuk isteri / awek menjelang hari jadi

Sebelum sampai ke rumah tadi (Jay Bee) .. kami singgah jap makan..

Bila aku order nasi goreng hailam - yg terbayang
kat kepala aku mestilah nasi goreng yg warna hitam tu.
Tapi dapat nasi goreng seafood ni..
Mujurlah sedap... tak jadi nak marah.


Mee Hoon ni pilihan Qistina..



Tak jadi  nak buat entry pasal kedai makan yg baru kami singgah tadi sebab servis dia sgt lambat. Sampai mengantuk anak2 aku tunggu. Jadi lebih baik cerita pasal benda lain... hmm cerita apa??

Cerita pasal birthday ye? (Tak abis2 la makcik ni cerita pasal birthday...:D)
IRP tanya aku siang tadi..... aku nak present apa? Nt minggu ni dia cari..
Aku sebenarnya sampai sekarang tak tau...
dan takde idea.. pada aku, apa2 pun suprise dari dia, even sekeping kad
dah buat aku gembira sepanjang hari..


Tapi kalau anda di luar sana yg kekeringan idea tak
tau nak bagi apa pada isteri
Aku bleh bagi suggestion...


1) Kek ataupun cupcake pun ok..


2) Bunga - even sekuntum pun dah ok..

3) Coklat..





Selain dari itu mungkin boleh pilih antara berikut :

4) Buku2 ilmiah, buku2 resepi


5).  Perfume..




RM150 je tau ai jual... lain2 tengok kat sini ye..


6) Set pinggan mangkuk... 




Corelle dan minyak wangi  memang ai cadangkan sgt la... 
sbb ai yg jual... kih kih kih..
berminat nanti roger2 ai  ye Pakcik2...
Murah2 tau ai jual!!.  Kengkawan sume 
bising napa ai jual murah..

SUKA ATI AI LA KANNNNN....... hahahaha..


missmirror@ymail.com


ataupun....






belikan dia ni.. MESTI DIA SUKA!!!
Murah je!!  Lihat sini ni utk
melihat hasil2 masakan menggunakan
pemanggang ajaib ini..



Aku ingat tadi nak cadangkan korang hadiahkan mereka barang kemas sbb harga emas tgh turun, tapi bila mengenang si Wardina yg kena rompak (dan nasib baik dia tak menyimpan pun brg kemas di rumah )... tak berani aku nak cadangkan.. baiklah korang buat pelaburan emas kat bank je lagi menguntungkan. Marilah kita sama2 jadikan ikhtibar...


P/S : Jika berkemampuan mungkin anda boleh hadiahkan helicopter ke.... tekit pelancongan ke Paris ke...:D















6 comments:

  1. Cik... Aku kalau diberi pilihan nak hadiah apa??? Aku mintak antar aku sambung belajar kelas buat kek atau kelas solek menyolek... Tak tahu... Aku memang berharap dpt hadiah mcm tu dari dulu...

    ReplyDelete
  2. ANIS - Good idea.. moga DR melaksanakan impian Anis tu.

    ReplyDelete
  3. aku lak x pernah mintak apa2 pun... hadiah bezday aku beli sendiri..huhuhuhu

    kiranya ipad & laptop baru tu sempena annniversary ke 5 & bezday aku le...

    ps: takut gak aku wat entry pasal "tut" tetiba ramai yg serbu blog aku... tapi aku x kutuk sesape ye...

    ReplyDelete
  4. clearnya pic2 tu miss mirror.nampak sedap makanan2 tu.
    *if win, sangat terharu bila ada yg hadiahkan kek.sukaaa... sgt coz dpt tiup candle & ada yg nyanyi lagu hari jadi,tu dah ckp dah :)

    ReplyDelete
  5. MEI - Setelah aku muhasabah diri.. aku rasa pun, ada baiknya la laki aku takyah belikan aku apa2.. baik dia simpan je duit tu.. cehhh konon...tp klu dpt sebijik kek pun aku mkn..

    Ttg entry kau tu.. aku rasa takde yg cacatnya.. tp klu diserbu mcm kes budak umur 14 thn tu pun lg bagus.. glamour gitu!

    WIN - Lagi2 klu dtp kek suprise kan.. terharu.. rasa nak nangis je kan..

    ReplyDelete
  6. Win - ttg pic yg clear tu.. tu la.. I ni masih dlm proses belajar lg.. jelous dgn mereka yg dah pro.

    ReplyDelete

Terima kasih atas segala komen yg ditinggalkan... Puan Mirror akan membalas kunjungan anda bila berkelapangan.