Monday, February 20, 2012

Mentor-Mentee Dunia Blogging


Mentor? Protege?   Pasti ada yg terbisik2 dlm ati..."Aiii otai sgt ke sampai berangan  jd mentor? Blog sendiri pun niang rapik...." Hehe..  Mentor tak semestinya otai Dik Milah...    Dengar sini... "Mentor" itu bermaksud seorang rakan yang boleh dipercayai, kaunselor atau guru atau seorang individu yang dilantik untuk membimbing meningkatkan perkembangan potensi diri seseorang.

Apa.... Ingat kat sekolah anak Mama je ke ada program "Mentor Mentee" ni semua?.  Kita bloggers pun ada tau... Lagi meriahssss tau! Lip lap!

Entah diorang tu, alih2 dua  hari lepas gi calling2 I suruh I datang rumah sebab diorang nak belajar buat blog   tapi....  I don't mind pun..." that's my cup of tea" pun sebenarnya ngajar2 orang ni I memang suka lagi2 kalau bab marah2 orang.....Wahhh best sgtttt.....  hilang segala tensen.... kekekeke.

Tapi tugas "Mentor" bukan la setakat itu saja....  haih tak berbaloi la kan penat2 diorang masak, kansel dating lagi... semata-mata nak suruh kita  datang ngajar kat rumah diorang... alih2 cuma belajar SIGN IN, SIGN OUT.   Mestilah fungsi kita juga sbg imej consultant... jadi photographer, jadi "marketing officer" (mujur lelaki, so tak perlu la kita jadi Mak Andam pulak.... gasak dia la nak pakai apa pun, janji tutup aurat)...  Pastu memantau, memberikan cadangan dsbnya.




Jadi... korang kalau rasa dah bosan nak berblog lagi sebab rasa diri dah senja (mcm I) dan nak menaip dah tak kudrat sbb tgn dah terketar2 akibat simptom2 penuaan kekekeke.... Apa kata sertai program "Mentor- Mentee Syok Sendiri Ala Miss Mirror" ni ... mana la tau rupa-rupanya dari situlah korang dpt mencungkil "bakat2 muda" yg berpotensi besar dlm dunia blogging dan blognya tetiba jadi no. 1 di google top searches 2012...   Wah mesti korang pun akan rasa bangga kan?



Kak Mirror pun bangga dengan daerah kelahiran (eh tetiba) -  MENGGEDIX DI BAS STAND BATU PAHAT  yg dah lama berubah wajah.


;

Kereta sapa tah aku posing ni...  Sorry tumpang jap. (Pehal tetiba I rasa mcm gemuk plak? Esok diet la camni...hehe).




Gambar2 "protege" tiada (sbb terlalu tekun "belajar"  sampai lupa nak snap gambar.... hehehe)

Tapi sorang lagi "protege" dah pun kawin... ini anak beliau... comel kan?


Olololo.....


Baaaa cak!!!

cute...

Happy...


p/s  :   Identiti  "PROTEGE" kena la rahsiakan dulu (walaupun orangnya hensem).... tunggu follower dia dah juta2 baru kita war2kan....  :D.    Tapi kalau korang nak lawan ngan I "protege" sapa paling ngetop.... dipersilakan.... tapi hadiah takde, korang beli sendiri la ye...hehe... kita  paling malas nak main post2 hadiah ni...


6 comments:

  1. sampai ati xnk jadikan saya protege....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmmmmmm..... dah ada blog tu, nak jd protege apa lagi Deq Su?

      Delete
  2. hamboi MM..tak nampak pun tang mana yg gemuk gambar tu..cumilssss je Gie tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo tak nampak ye Gie? Hehehe... Tak jadi la nak diet.

      Delete
  3. ayu>>

    sesuai ambik kak sam jadi mentor tak>

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sam yg sepatutnya ambik Ayu jadi mentor Kak Sam, bukan sebaliknya.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...