Saturday, March 3, 2012

Back to work after super long rest...

Ok puan2 and girgulsss and tuans-tuans....
How to Get Back Into Work or Study Mode (bagi yg masih study) After a Long Break? Itu soalan I sebenarnya... tapi google punya google tersesat plak kat page Prof Muhaya... terus melekat kat situ punya la lama (sampai terlupa keja2 yg "boss" passkan after maghrib tadi masih terbengkalai.... tu la bahananya berskandalserumah ngan boss.... asyik menangguh keja tak sudah, padahal bukan la byk mana pun).



HARUS tak siap jugak keja2 aku mlm ni.. kalau begini gaya.

Cari2 tak jumpa pulak tip mengembalikan mood bertugas kat page Prof, sebaliknya sibuk membaca kisah2 H.O yg selalu jd mangsa herdik M.O di hospital2 oleh forumer2 kat situ...sampai leka pulak I membacanya walau berjela2...hehe (padahal takde kena mengena dlm idop I pun.....:D). Entah la, gasak diorang la kan... maybe itu mmg cara mereka mendidik utk menyelamatkan nyawa manusia (pesakit).

TIP MAINTAIN CUN WALAU TENGAH KENA MARAH

Alang2 dah cerita psl org kena marah.. kita bincang pasal tip menangani orang yg suka marah2? Kawan I ada bagi tip... tapi mcm tak berapa best la tip dia ni.. dia kata, bayangkan je muka org yg tgh marah tu sebagai.... hi***r. Ish tak nak la...kang betul2 menjadi baru tau! lebih baik bayangkan je dia sbg barbie doll yg cumil. Sambil dia marah.. kita bayangkan rambut barbie doll yg keperangan, bibir yg mungil.

Itu ari I ada terbaca (tak ingat langsung kat mana, kat blog you all ke? ), Begini...anggap yg baik ttg org (yg sdg marah) itu. Katakan yg anda sdg ingin berbaik2 padanya supaya gelombang2 positif dlm bdn kita dgn sendirinya menarik diri dia (boss) supaya berbaik dgn kita.
Dah la... itu je nak cerita... sepatutnya keja I dah selesai dari tadi tau... tapi boleh pulak I ngeblog. Tak patut kan?





    8 comments:

    1. MM i setuju...keje = x brapa nak best...Ngeblog lagi siokkkkk...hahahaha..tapi kalo x keje..mana nak dapat $$$$$...

      ReplyDelete
      Replies
      1. GIE - hehehe...klu mcm tu mari kita ngeblog sampai keluar berjuta2 $$$$$$$$...USD USD USD.... :D

        Delete
    2. Aku tgh mengumpulkan gelombang positif agar dapat memiliki Ipad-2 dgn seberapa segera.

      ReplyDelete
      Replies
      1. EN. MS - Ya... silakan mengumpul gelombang itu. Memang dah waktunya pun kau perlu memilikki Ipad yg serba canggih dan memudahkan.

        Delete
    3. Cakap pasal marah ni... Rasanya lama dah aku x kena marah.... Sebab DR pun jarang marah... Nasihat jea yg selalu dia bagi... Tapi kalau aku yg marah adalah... Selalunya aku marah anak2lah... Agaknya apa bayangan dia org bila tengok aku yg marah2 ni ya... Mungkin dia bayangkan aku mcm dracula yg tgh lapar darah kot... Haaa..

      ReplyDelete
      Replies
      1. Aku klu boleh mmg nak elakkan dari marah2 ni (sbb tak elok utk perkembangan anak2 - menurut kata pakar)... tp paling aku tak boleh bila pepagi bebudak tu masih terhegeh2 lg kat tkt atas blom pakai baju padahal dah mandi lama. Nak kena jerit baru nak turun sarapan. Sabar je la...

        Anis - jgn diorang bayangkan muka kita muka" Mak Limah balik rumah" udah ler kan...:D

        Delete
    4. nak marah kadang2 ada caranya kan sis..baru org yang kena marah tu faham kenapa dia kena marah..tapi kadang2 kalau dah datang angin marah tu xsempat dah nak pkiaq pon terus pong pang pong pang kann..hehe

      ReplyDelete
      Replies
      1. Wani - kemarahan adakala mcm tindakan refleks... :D
        Tapi alangkah baiknya bila si tukang marah lebih pandai berphysocolgy.

        Delete

    Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
    hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...