Thursday, March 8, 2012

Gara-gara shawl peserta "on air"...

Oleh kerana ramai yg terkesima dengan kehenseman Aiman Hakim Ridza, (sila rujuk older post), hingga pisau di tangan bini2 org yg sepatutnya mengupas epal utk  buat jus terkupas hidung sendiri melihat ketampanan pelakon baru yg sdg meningkat naik itu......maka biarlah I buat entry baru sebagai proses "melupuskan" ingatan anda pada entry itu. :D   

Tapi masalahnya apa yg I nak cerita arini?   Takde yang menarik pun.... cuma di kedinginan malam begini, I sgt rindukan kepak ayam Domino dan garlic breadnya yg lazat..... alahai sedapnya.    Tapi apakan daya, anakku dah lena tido, si ayah mereka outstation pula.... tak kan aku  nak  order pastu mkn sensorang plak kan.    Lagipun kita hidup ni jgn terlalu bermanja2 sgt, semua benda yg kita nak kita paksa2 untuk dapatkan pulak.  Oh tidak....  itu bukan I.

Itu ari Ya Allah ko tau.... kalau ikutkan betapa la malunya I ni.    Tapi I buat dek je. Ini kes I suka tukar2 handbag la ni.   Dengan penuh confident I memilih shawl kat kedai tudung ni, wah! sgt cantik dan colourful mcm shawl2 yg peserta2 "on air" pakai kononnya kan..... kekeke.... then salesgirl tu dah tolong bungkuskan.  Ya la, I ni kan regular customer katakan.. so, servis mestilah cepat.  Tetiba I geledah2 beg, dompet I takde rupanya (mesti tertinggal dlm beg satu lagi)....   hubby plak tengah kat lokasi lain (tapi bangunan yg sama dan jauh pula) malas plak nk call.  Argggh... mau tak mau, terpaksa la I say "sorry" kat budak penjual tu... sib baik dia tak kisah dan nasib baik jugak tak de orang kat situ... hehehe.... moral of the story, lain kali klu nak beli sesuatu cek dulu handbag.


p/s :   Apa jadi kalau tgh belanja2 awek... baru tersedar rupa2nya wallet tertinggal?






11 comments:

  1. adoi..xsaba nk bli shawl baru sgt ek..

    ReplyDelete
  2. omakai! Kalu js gerenti klua kedai beg serkup kat kepala muahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. JS - I bukan je serkup kat kepala... satu badan rasa mcm nak serkup je rasa, mujur dah biasa dgn budak tu.

      Delete
  3. fie selalu jadi mcm tu akak. sampai kdg wallet tertinggal dlm kete lg 1, tp nk kua jgk, jadi usung aje la passport ke hulu ke hilir. hehe.

    ReplyDelete
  4. meh wani teman akak makan..jom3! hehe...alahai xdak rezeki la nak dapat shawl tu..next time la pulok kan..siap2 spare duit kat setiap handbag in case terlupa wallet..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good suggestion tu Wani... satu handbag, satu wallet.

      Delete
  5. You do not eat chicken wings because they cause dangerous diseases such as cancer. They inject chemicals on the chicken wings. Therefore, the chicken wings are the most risky to eat.

    ReplyDelete
  6. Now I was not comfortable when the comments on a blog that contains strict censorship. Among them like your blog and also blog containing verify.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...