Tuesday, March 20, 2012

JIKA AKU PELAKON POPULAR

Kebetulan tengah tak berapa busy sangat ni..... nak layan la segmen MAK DARA kali ni... Jangan pulak korang ingat I betul2 berangan nak jadi retis plak ye. Oh tidak!!! Cukup la penafian yg selalu I sebut2 ngan gang B3 tu..."Bukan I yg macam retis tapi retis yg macam I".... wahahah perasan tak sudah... retis mana la yg macam aku ni kan?


Syarat-syarat dari Mak Dara

1. Buat satu entry dan letak kan tajuk : JIKA AKU PELAKON POPULAR dan tepekkan header mak sekali ye hehe
2. Sila jawap soalan soalan berikut.. JIKA AKU PELAKON POPULAR....
* Nama glamour anda di dalam dunia perfileman
* Genre filem yang anda mahu lakonkan.. seram,aksi, cinta dll?
* Watak yang diidamkan?
* Siapakah yang anda mahu menjadi Hero atau Heroin untuk berlakon di samping anda dalam filem itu?


Ok ini jawapan-jawapannya ya Mak.....


Jika aku pelakon popular, nama glamour aku dalam dunia perfileman ialah Kak Mirror G.... G tu stand for apa, biarlah rahsia... kekeke...

Genre filem ye? Oleh kerana I kan dah "berhijrah" katakan.... kena la ikut style Nasir Bilal Khan jugak... mestilah pilih skrip pun yg ada konsep2 ketuhanan dan berunsur dakwah sikit. Ceh konon...

Watak yg diidamkan? Yg ala2 Hantu Kak Limah.... so, senang sikit nak cover muka yg ala2 dah nak senja ni. Jimat sikit make up artis nak wat keja. Pastu skrip pun tak byk nak hafal.

Hero? Hero.... I nak Aaron Aziz..... pastu plot cerita tak nak tanya ke Mak? Plot cerita mengisahkan Aaron jadi anak I, seorang ibu tua yg dah mati laki.... pastu dia konon2 bunuh I sbb berebutkan harta karun yg dijumpai di belakang rumah, ala2 si Tenggang Derhaka la ni... pastu alih2 I mati, hidup balik jadi Hantu Kak Limah dan cekik Aaron ngan wife dia (heroinnya Neelopah). Wahaha......




22 comments:

  1. waaa kelass gitu mm. aaron aziz eh ;)

    ReplyDelete
  2. Muaahahahha I nak bergandingan ngan Adi Putra boleh?

    ReplyDelete
  3. Terima kasih sbb sudi join segmen mak ni ye.. mana tahu satu hari nanti angan angan bisa jadi kenyataan kan hehe.. wahhhhh siap kasi dgn plot lagi.. mak sukerrrrrrrr hehe btw mak dah masukkan semua senarai peserta di entry ini ya http://citershark.blogspot.com/2012/03/jika-aku-pelakon-popular.html

    ReplyDelete
  4. haha...memang jimat make up..haha.. dya pun dri segmen mak dara....
    http://yayabunga.blogspot.com/2012/03/jika-aku-pelakon-popular.html

    ReplyDelete
  5. muka ala nak senja ke? fie tgk maintain aje. tambah gambar yg pergi shah alam pakai baju putih tu, meletop letop letoppp.

    aaron azizzzzzz? i loikeeeee oke akak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah la Fie... Kak Sam tengok kat cermin, muka ni mcm dah senja je rasa.. :D

      Delete
  6. hai . miss mirror . singgah n follow sini . awak curi heroin saya ! aaron heroin saya .. kbai . jemput singgah :)

    http://bungajauh.blogspot.com/2012/03/jika-aku-pelakon-popular.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heroin? Hero la dear..

      Thanks follow blog kita.. karang I jenguk blog you kay!

      Delete
  7. haha suke3 dgn plot cerita tuh ganas giler hehe

    ReplyDelete
  8. salam.dari segmen yg sama...follow awk

    http://charmphoenix.blogspot.com/2012/03/segmen-jika-aku-pelakon-popular.html

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan, bc entry awk ni...huhu~ dtg dr blog mak dara

    citer ganas? huhu~ cite ganas kat malaysia susah nk jumpa, kalau luar nye byk kan...huhu

    jemput la ke blog sy juga ye...follow ur blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita ganas? Tak la... cerita seram.

      Thansk sudi follow.

      Delete
  10. hahaha..mula2 mcm cite sedih, pastu seram lastly lawak rupanye

    ReplyDelete
  11. xsabar tggu citer ni kluar. nk tgk neelopah blakon...trehehe

    --> Blog Rilek-Rilek <--

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...