Saturday, March 24, 2012

Kerana lupa beli labu, tepek je la kat muka macam Tok T biar licin

Diary seorang perempuan di hujung minggu...

breakfast di "tempat biasa"...





Tadi beli tepung pulut sebab berangan nak buat koci labu..
Sampai rumah.. rupa2nya labu dah bertukar jadi kereta kuda takde (sangka itu ari ada sebijik dlm peti ais, cari2 takde pulak.. oh kenyanyukkan telah
melanda2).

Terus google2 resepi lain...
tapi terjumpa pulak tip kecantikan ni...
(credit Oh Bulan).

PETUA KECANTIKAN DATUK SITI NURHALIZA






Ambil tepung pulut, campurkan dengan air. Then, sapukan pada muka sebelum tidur. Jangan lupa basuh muka keesokan harinya. Utk penjagaan kulit juga, Siti gemar mengambil madu lebah dan dicampur dengan putih telur, then sapukan ianya pada muka sehingga kering dan kemudian bilas selepas 30 minit.


Kami berempat...



Melayan jap jualan keta yg ada kat situ.. walaupun tak beli..









SUKAR MEMAHAMI SELERA REMAJA..
Tapi bukan nak cerita pasal kereta, nak cerita pasal skirt kuning yg I pakai ni... I beli skirt ni sebenarnya utk si Ain (beli tanpa membawa dia bersama), tapi anak dara I tu tak nak pakai pulak.....T --- T Maybe warnanya yg menguning tu bukan citarasa dia, terpaksa la mamanya pulak yg pakai. :D Takpe la..., nanti lain kali Mama belikan yg warna soft2 sikit kat Summerset pulak... itu ari dah nampak warna pink... cantik berenda2. I kalau bab baju anak2 memang prefer ayah mereka je yg pilihkan.. atau erti kata lain, ayah mereka lebih faham citarasa anak daranya berbanding I sendiri.. :D

You all pulak bagaimana?

8 comments:

  1. Hehe....citarasa teenagers ni ssh noo nk fhm....:-)

    ReplyDelete
  2. adoi cantik la kaler tu sis! wani suka! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wani - skrg kan mmg tgh trend warna yellow2 mcm ni, combine ngan biru or hijau mmg kena klu remaja mcm Wani pakai.

      Delete
  3. MMirror, meh sini datang rumah Mummy, petang tadi Mummy buat koci labu...nyum nyum sedap....hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la pasal... kita kat sini tgh kempunan ptg td nak masak takde labu, Mummy pulak dah siap masak. Klu dekat mmg kita melompat gi rumah Mummy. :D

      Delete
  4. fie lg suka warna bright striking bold dsbg. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun dah mula suka skrg ni Fie... hehe..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...