Friday, April 20, 2012

Apa jadi jika tinggalkan blog terlalu lama?

Ello!!!!   Assalamualaikum and morning!!.  




Hadirin dan hadirat yg dikasihi sekalian...
Kalau kita tinggalkan rumah kita selama setahun.... kemungkinan besar akan jadi spt ni...




 ... pohon2 tak diundang menghiasi laman...


Tapi kalau kita  tinggalkan blog kita selama setahun apa akan jadi agaknya?.  

Entah ler kan.... I pun tak pernah ada pengalaman tu.  Paling2 lama pun seminggu.. nanti kita tanyakan pendapat mereka yg pernah lari dari rumah blog mereka ni.   Adakah mereka akan berhadapan dgn masalah berikut semasa kembali ke dunia blogging semula?.


1). Rasa kekok tak tau nak tekan mana, terpaksa baca tutriol semula...


2).  Tetiba rasa macam kengkawan blogger lain dah tak kenal  kita lagi... padahal setahun dulu saling "ziarah menziarahi"?.   (memang nasib la kalau dpt teman blogger yg mudah hilang ingatan mcm ni..:D... sib baik I belum lagi..).


3).  Jumlah follower menyusut?. 


4) Rupa2nya blog anda dah ghaib dari persada blogging tanahair...sbb lama sgt tak diupdate...:O.... mcm kes kawan I sorang tu. (Mengikut apa yg I terbaca, blog yg di"ghaibkan" adalah berpunca dari byk sgt entry dlm blog itu  yg copy paste/tak original).


5) "Pakcik Naf Neng" (nuffnang) pun lari...???. 






Ok la.. lupakan soal tu, nak "mengadu domba" sikit ni..
Siang tadi you tau tak...dah la hujan lebat, diorang ni plak mcm sengaja  asyik buat entry  pasal hantu MAWAR PUTIH yg menyerang bebudak sekolah sampai hesteria kat Baling (pjg plak ayat aku ni)... naik ngeri plak I di tengah2 hari nan dingin, kilat sabung menyabung.


zzzzz..... ngantuk.  Nite!!!!! 























8 comments:

  1. Assalammualaikum, jgn la sebut hantu mawar putih tu, akak selalu tinggal sorang kat rumah tau. Mlm tadi cite Penanggal pun akak tak layan sgt.
    Entah la ye, kalau tinggal lama blog akan jadi apa agaknya. Nak sign in google pun mesti tak ingat password, itu yg penting tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Kak Zana..

      Kak Zana jgn seram2 Kak...hehe... Hantu tu jauh nun kat Utara. Mesti dia penat nak terbang jauh2 sgt sampai ke rumah akak... :D

      Delete
  2. gelak besar ayu baca entry kak MM..
    kak,.,.
    cepat bangun...
    layan lempeng kosong.. hahahha..

    (tapikan, serius nak kata, antara yang kak tulis tu semuanya ayu jawab BETUL)

    ReplyDelete
  3. aaa....hantu mawar pputih...tak penah dengar pon...

    ReplyDelete
  4. MM... Hantu Mawar Putih? Nama tak seindah rupa, Aper cer pasal antu ni? Camne modus operandinyer? JS seyes taktau.. Tak baca paper tak sempat huhuhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. JS - ok nt I story pjg2 in my next entry kay!

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...