Wednesday, April 18, 2012

Malu2.... tanda pompuan tu masih anak dara?

Tak sangka plak aku.... bleh plak aku jadi pendiam tetiba, terkesima dan tertunduk malu untuk menulis.  2 hari blog tak berupdate.. tanpa sebab musabab yg konkrit..... hanya sebab2 yg plywood je yg dapat kuperjelaskan di sini..... 2 perkataan iaitu  "Aku malas" :D ... (konkrit lawan dia plywood kan?).

Tapi aku tetap rajin membuat kunjungan balas dan meninggalkan komen di blog2 yg aku singgah.  Yg mana aku tak tinggalkan komen tu.. maybe sebab aku merajuk pemalu.  

Pemalu?.




"Selalu kalau malu2 ni anak dara je...". Ujar seorang kwn sewaktu kami meneka status seorang wanita yg sedang rancak memberi  taklimat di sebuah majlis "berprestij", badannya masih langsing, mukanya cantik... cuma susah plak nak teka sebab tengok pada umur mungkin dah kawin..  Confused la plak aku nak panggil Cik ataupun Puan.

"Pada firasat aku, dia ni single lagi, tengok pada ekor matanya nampak mcm  malu2 bila berdepan dgn lelaki ". Sambungnya lagi..


"Malu2?.  Napa? Klu dah kawin mcm aku ni dah tak malu2 sgt dgn lelaki ke? ".   Tanyaku lagi pura2 tak faham...  Mcm tak berapa setuju sgt dgn apa yg dia kata sebenarnya... sbb aku hingga kini masih malu2 kambing....lol.... dan selalu terjumpa Mak Dara pingitan yg selalu malu2 kucing .... tak kan itu bermakna diorang  ni perasan diri  mcm anak dara plak?.. hahaha... oopss. :P.   Setujukah anda dgn pendapat kawan saya ini?.   Tak setuju sila tanda pangkah.




    






Oh ya, sapa2 yg rajin nak menjawab kemusykilan silent reader aku ni... dipersilakan.. penat aku menggali "CCTV" blog aku ni  semata2 nak selesaikan kemusykilan mereka ni :-





1) Kenapa lelaki lambat kahwin?


-  Belum jodoh la tu...
-  Frust dgn awek..
-  Blom cukup duit..
-  Tak sempat nak baca doa pendekat jodoh..
-  Memilih
-  Emak tak restu
-  Ada penyakit




2) Benarkah lelaki gatal di usia 40? 



- tengok la apa yg dia makan... byk sgt makan seafood, klu dia jenis yg elergi.. mmg boleh jadi gatal tak kira usia dik.. ^ _ ^ (berkata dgn nada serious).






p/s :  Ko nak tau tekaan kwn aku (tentang status pompuan tu tadi) jauh menyimpang, rupa2nya.... pompuan tu dah anak 4.  

*** Iman ada 70 cabang lebih dan MALU adalah salah satu di antaranya.  (Sabda Rasullullah S.A.W).


14 comments:

  1. MM,

    akak pun malu malu nie,
    tutup muka ngan tudung,
    tapi kalau nampak hidangan
    akak tak malu..
    boleh gitu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya lagi la Kak.. bukan je tutup muka dgn tudung, malah tudung saji.... :D.

      Nampak hidangan tak boleh malu2.. nt lapar.

      Delete
  2. haahahaha kalau dah kawin kira dah tahu malu lah kot MM hehehhehe mcm kita kita ni hahahahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ENY - Hahahaha... betul3.. Makin kita kenal tentang lelaki.. makin kita jadi tersangat pemaluuuu....hehehe...

      Delete
  3. ha..tu la..2 hari akak tak hapdet...sy suka baca blog jer...nak hapdet sendirik punyer malas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya ke? Bagus la tu.. nt Akak merapu2, Nafisa tolong baca ye.. :D

      Delete
  4. gatal sbb makan seafood tu buat fie ketawe! hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie - hehe.. sbg jln selamat, akak tulis je mcm gitu Fie..

      Delete
  5. JS pon pemalu tapi bab makan tak malu hehehhehehe..
    Lelaki umor 40 hormon remaja dia naik balik muuhahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. JS - Wow! Lelaki 40 kembali remaja...... awas ye puan2 di luar sana.

      Delete
  6. pempuan tak kawen lagi malu2 sebab control ayuuuu kot..kekekeke

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Anak I dah 3 you.... klu blom kawin tak tau la... :D

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...