Monday, April 16, 2012

Sekadar sebuah update...

Assalamualaikum w.b.t.   
Selamat ber"monday2" dgn gumbira.  

Apa di wall FB saya baru2 ni?. (Even dah pencen FB, tapi masih lg skodeng2 sekali sekala) :-

Gembira dgn status Abby Abadi terkini - dpt tawaran menjadi duta tudung.  Oh tak sabarnya nak tengok, tudung apakah itu?.  Kak Mirorr nak beli!!! 

 
Agak tertinggal keretapi pulak saya ni.... berita ini dah lama, tapi baru ni I teperasan.   "Hujan Ikan di OZZY (Aussie)".  Sungguh menakjubkan!.  Kalaulah berlaku di M'sia... tak payah la IRP susah2 nak gi memancing... lol.


10 comments:

  1. Minggu lepas berlaku Puting Beliung di Pt Bingan Pt Raja, anak saudara kami kata ada ikan terbang masuk ke rumahnya. Kebetulan di kampung itu, pada minggu itu ada seorang suami yg membunuh diri dgn menggantung diri setelah bertengkar dengan isterinya. Tertanya-tanya juga aku, kenapa sampai begitu sekali? Isteri yg begini masuk syurgakah nanti? Suaminya dah tentu bunuh diri. Jadi kepada isteri-isteri tolonglah jangan beri tekanan kepada suami kalian, apabila berlaku perkara begini, siapa yg susah, siapa yang malu? Ini baru balasan dunia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah! Dah berlaku kat M'sia pulak?. (ttg hujan ikan itu). Sungguh menakjubkan.

      Suaminya bunuh diri?. Ya Allah, ini bukan kali pertama aku dgr kes suami bunuh diri kerana bertengkar dgn isteri. Kenapakah jd mcm tu sekali... jgn mudah dirasuk setan. Isteri boleh dicari ganti.. tp syurga neraka tak boleh dijual beli. Allah maha pengampun & penyayang, moga si isteri perbanyakkn solat taubat, jgn putus asa dgn rahmat Allah.. kita masuk syurga atas "rahmat" dari-Nya. Pasrah je la.. apa nak buat, nasi dah jd bubur.

      Delete
  2. wahh....agak2 isterinya rasa apa yer??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti skrg ni isterinya tgh ralat dan bersedih...

      Delete
  3. salam...


    dah la ikan mahal sekarang, kalau turun ikan macam ni jimat sikit..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Syira...

      Klu dpt ikan siakap.. mmg berbaloi. :D

      Delete
  4. JS nak gak rasa hujan mcm ni... dedulu zaman kecik2 heboh ujan batukan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg best klu ada mcm ni kat M'sia, make sure peti ais kena kosongkan awal2 tau JS... hehe.

      Delete
  5. blog walking..hehe..hjn ikn xpe tkt hjn batu je

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...