Saturday, April 21, 2012

Drama Seram - naik seram plak nak menontonnya...

Bila kalah dlm perebutan  PC memang tiada pilihan lain selain menonton tv. (selalu berebut dgn IRP ataupun Shashal yg obses dgn youtube aircondnya tu).  Qistina tak berapa peduli sgt, dia lebih suka study dari terjebak dlm adegan rebut berebut begini (sejak laptop kesayangannya rosak).  Wah!  Mesti suka anak daraku itu bila mamanya puji dia rajin study.

Mereka kata "Pontianak pun pandai berpakaian sopan..."

I terperasan, banyak drama2 seram kat tv sekarang ni.  Tajuk dan jalan cerita nampak menarik. Pelakon2 pun menarik...cun, hensem semua ada.  Teringin sebenarnya nak tengok... tapi sayangnya ketakutan membataskan impian.   Lagi2 bila bersendirian di ruang menonton dan somi di bilik komputer.  Tu la terfikir dlm hati.. 

"Ada yg berani tengok ke drama2 seram mcm ni?".  


Kalau anak2 dara yg duduk reramai ngan kengkawan maybe boleh la layan kot, tu pun baring berhimpit2, pastu nak gi bilik air pun berteman.. ..

Secara peribadinya, I pun tak galakkan anak2 menonton cerita seram. Maklum ler mereka kan belum 18 lagi.  Tapi tak dinafikan adakala Shashal TERtonton dgn tak sengaja.  Tapi menurut pemerhatian I, tahap ketakutan anak2 pompuan dan lelaki berbeza.  Kalau Shashal, dia still kontrol macho bila dengar Mak Lampir mengilai, sebaliknya pulak berlaku pd Qistina... dengar soundtrack seram sikit pun, dah berlari pucat mendapatkan I.

Bagaimana dgn anda, adakah penonton drama seram yg tegar?.   Ada tip2 tak utk berani menontonnya di kala bersendirian? .


**Semalam ada yg bertanya DOA PENGHALAU SYAITAN (credit kpd Pak Mentuaku). Sila klik di situ utk anak2 anda menghafalnya sbg "bekalan" ke sekolah.














2 comments:

  1. akak... kwn2 fie salu cakap fie gila berani. hehe. sebab fie kalau tgk cter yg merangkak2 tu mmg fie ketawe terbahak walau ada yg cakap seram. fie suka yg hollywood sbb nmpak real, the exorcist macam2 la. fie tengok kat tingkat bwh, sorang2 tengah malam, layan feel tutup lampu, smbil mnum nescafe. tips dia xde... bukak tv, duk diam2, layan jeee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergghhhh dasyat la Fie ni. Siapa gelak2 lagi tu. :D

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...