Thursday, April 5, 2012

Hai... dah makan?

"Hai... dah makan?".  (Adik2 boboy... kalau nak ngurat awek, kena tanya mcm ni... utk menunjukkan anda amat concern padanya, gerenti mereka akan jatuh cinta setengah mati bila mendengar ungkapan ini. :D.  Ok la, itu je tip Kak Mirror utk hari ini...  Selamat mencuba..).

Lunch I hari ni, nasi putih panas dgn asam pedas semalam.    Sudah lazimnya, asam pedas bila dah dua hari terperap memang akan jadi sedap.  So, tak perlu la I nak terangkan lg akan betapa sedapnya asam pedas aku hari ni walaupun lauk2 lain belum terhidang sbb masih dlm proses. (kira ni kes masuk bakul naik sendiri la ni).





MALAM TADI AKU TERKUJAT SEKEJAP APABILA...


Buat yg berdiet, tak yah cerita pasal makanan.  Teruskan diet anda, I akan sentiasa memberikan sokongan padu dari kejauhan.  OK k.... nanti di sujud akhir akan I doakan.. anda akan jd slim melim bagaikan retis2 zmn P. Ramlee.    Tapi make sure, jumpa dulu pakar sakit puan utk memastikan pil perancang yg anda makan bukan la penyebabnya.   

Pastu dah alang2 you jumpa doktor sakit puan tu, please tolong plak tanyakan satu soalan I ni... (sebab aku ni memang malas part2 nak jumpa doktor ni).

" Betul ke EPO boleh menyebabkan kanser payudara?".   Aduhaii... kau tau, aku ni dah best2 makan EPO (sebab bila aku makan, aku perasan muka aku jd glowing, rambut lembut macam retis, kuku kemilau bagaikan orang tak buat keja)... tup-tup bila baca forum.... diorang plak tulis mcm tu.  Terkujat aku sekejap.... terbayang2 aku sesuatu yg menakutkan... walau sekadar gossip.   Hopefully aku dpt jawapan yg lebih menggembirakan hati sebab aku dah beli 2 botol ni... siap gigih aku carik yg ada cop HALAL lagi!








16 comments:

  1. tengah makan ni... bekalan hari ni nasi putih, ikan kembung sambal (recycle malam tadi punye), ayam masak merah ngan sup....jemput makan MM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambal kembung tu yg sedap tu Mummy... favourite si Qistina.

      Delete
  2. MM,
    akak masak rendang ayam ajer rini,malas nak masak macam2..
    selalu camgitu kan,sme bahan mcm penyebab kanser,jadi ngeri lak nak beli,nak pakai ...nak digunakan..akak senang ajer guna minyak kelapa dara..yang MM suh tengok kat matsomherbs tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok la tu Kak... VCO mmg bagus. MM pun pakai dia punya losyen.. menjadikan kulit bdn kita lembut bak sutera... kekeke. Testimoni ni.

      Ttg EPO tu, nt MM nak gali info lg.. Klu ok, MM teruskan.

      Delete
  3. asam pedas itu mengingatkan aku pada asam pedas ibu mertuaku...wallawehhhh...lambatnya cuti sekolah.....!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibu mertuaku pun kalau masak asam pedas sgt meletop tau Gie!!! Mujur 2 minggu sekali I dpt merasa. :D

      Delete
  4. betul tu, asam pedas dah dua hari lagi sedap..

    ReplyDelete
  5. Hamboih asam pedas! Nampak dek Apak tu harus dikerahnye JS buat.
    Betol la MM JS Ade dgr gak sebab tu dah stop makan EPO.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo u pun ada dgr gak ye JS? Hmmm.... seram la plak.. tetiba. :o

      Delete
  6. MM....memang takmo citer pasal makan tapi tengok asam pedas MM, leleh air liuh ZZ..hu hu...saboooor....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZZ rajin pi gym.... tak pe kot klu takat makan asam pedas sepinggan.

      Delete
  7. yer ker EPO sbb jd kanser? adui yai..sy jgk pengamal EPO sblm mengandung dulu...alamak kena tanya doc ni betul ker x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun masih dlm proses membuat "penyiasatan" Pn Bee. Jika membaca penjelasan pengguna2 di forum, segelentirnya menidakkan. Apa2 pun.. Bertanya dgn doktor adalah jln terbaik. ;)

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...