Wednesday, May 9, 2012

Kekecohan blogger gara2 Digi Award...

Terlalu banyak ingin diceritakan, hingga tak tau yg mana satu ingin diluahkan.
To make it short, maka ini la title2 cerita yg berlegar2 dlm kepala I skrg..



1) BERSYUKUR diri bukan seorang pendera. --> kenapa la org tu dera bayinya sendiri?. Tak phm aku..

2) BERSYUKUR  diri tidak difitnah. ---> kesiannnn.... jika betul blogger itu difitnah dek penjual "undi hantu" (yg kononnya si blogger ada membeli undi darinya utk menaikkan ranking undian DIGI).  Oh kawan I minah saleh pun pernah kena la beb!. Puas dia menafikan pada seluruh alam semesta   yg dia takde beli undi.. tapi pesaing2 dia masih jugak nak  percaya sampai habis kecoh wall FB dia dgn jerit pekik org2 yg tak puas hati dgn rankingnya yg mencanak naik.  (Apa ke rajin sgt aku ni curi2 baca wall orang kan?.  Dah la tak berapa kenal..... entah la, bini sapa la ni yg rajin sgt ni???.. hehehe).

3) BERSYUKUR walau sekarang ni cuma ranking ke 11 dari ratus2  dan mungkin bakal menjunam --> cuba teka, aku tgh cerita pasal apa dlm topik ketiga  ni?.


Tulis pendek2 je kali ni, sebab kalau nak kupas semuanya, alamat la tak sempat plak I nak makan burger kampung yg IRP belikan ni..





 I ada jugak dihujani dgn tawaran "UNDI HANTU" oleh "businessman2" di luar sana, ini antaranya...

"Hey do u want bulk vote/likes..?? Wanna win any contest online.. We can get u 100-1000-10000 votes and help u win any contest online for sure and that too secretly..!! visit our website.... bla bla bla...."

Rasa2nya I belum se"desperate" itu kot hingga tergamak untuk membeli undi hantu....  even ranking tertinggi yg pernah I dapat pun hanyalah tempat ke- 8 (itu pun di minggu2 pertama undian... then pastu menjunam...:D).   Pada I, itu sudah cukup menghiburkan hati dan tanda dihargai. Mekasih ya u olls.  Kalau rajin undi la lagi sbg tanda sayang.. heh heh heh.




Hanya tinggal 3 hari sahaja lagi untuk mengakhirinya... sila pastikan butang KUNING (vote) ditekan hingga bertukar menjadi warna KELABU (voted) untuk mengesahkan undian anda.






2 comments:

  1. dah tekan si kuning tu tak tahu ar menjadi ker tak hee hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke DEQ SU... alahai terharunya saya.. t.kasih..

      Kalau tak menjadi pun takpe... at least niat Deq Su nak vote tu pun MM hargainya.. :D

      p/s : Sebenarnya kena login FB/twitter.. tekan kuning hingga keluar "Are you sure you want to vote for this entry?". Then bila yg kuning tu dah jd kelabu (voted).. ha dah ok la tu.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...