Wednesday, May 2, 2012

Pesananku sebelum anda naik keta..

Masa pegi...

 


Masa balik...




Balik mana?
Mana lagi..... rumah mentua I la... (menantu mithali la katakan.... ;))..

TAPI...
Patik bukan nak cerita pasal mithali, mentua dan sebagainya...
Since gambar pun gambar dlm keta, nak cerita pasal keta lah ni..
Musykil la patik... (sudah lama persoalan ini menjerat kepala patik)...
kenapa makin ramai orang meninggal dlm keta?
(bukan mati kemalangan yg patik maksudkan..)

Pun bukan Patik  nak sebut pasal keadaan rupabentuk mereka ketika meninggal tu (tak berbaju dsbnya sbgmana disebut dlm akhbar2)..
Siapa kita utk menuduh mereka meninggal dlm syuul khotimah.
Entah2 mereka dirompak ke.. mana la tau kan?
Cuma Patik musykil...  kenapa aircond keta zmn skrg ni mudah 
sgt "membunuh" orang?. 
Haih.. naik seram la patik..
Berkali2 sudah I ingatkan pada somi I..

"Darling.. kalau u bawak anak gi memana dan I tak ada pd masa tu, jgn tinggalkan diorang dlm keta ya (bahaya jika terserap gas karbon dioksida)...nauzubilahiminzalikk......bawak je la ke mana pun u berurusan, penat dah I mengandungkan diorang 9 bulan, harus la kita menjaga dgn sebaiknya".
  
Wah! Ni dah mcm wasiat..  Tapi.. mmg seharusnya kita saling ingat mengingati..  dan skrg patik ingatkan juga kepada anda.. Ingatlah  ya puan2.. "Sayangkan isteri tinggal2kan... sayangkan anak, bawak je la ke mana kita pegi"...:D... k.bye.










































18 comments:

  1. Insaallah....suami2 di Malaysia ini akan ingat x kan tinggalkan isteri dan anak2 kat kereta lagi...
    kes kematian dalam kereta nie memang menjadi2 kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la yg merisaukannya En. Mselim.. misteri apakah ini? :D

      Delete
  2. betul...makin byk kes macam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nafisa - Moga kita semua terhindar dari malapetaka ini.

      Delete
  3. ohh.. dah sebulan berkursus tak tahu apa yg trjadi di luar.. kat mana berlaku nie? paper semalam ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh patut la lama tak nampak..

      Berlaku di mcm2 tempat Deq Su. Semlm ada, hari tu ada.

      Delete
  4. kesian dorang meninggal dlm keadaan mengaibkan :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh Fad... lamanya Kak Mirror tak berkata2 ngan Fad. ;)

      Delete
  5. kes kereta/van terbakar pun banyak berlaku. macam mana boleh terbakar secara spontan ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kereta/van terbakar?. Oh mungkin I tertinggal cerita.. nanti I google. Mcm2 la plak ye..

      Delete
  6. selalu bace ayat Kursi bila keluar. banyak manfaat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InysaAllah Fie. Terima kasih atas pesanan Fie itu. ;)

      Delete
  7. kat miri srwk ada terjadi kes meninggal dlm keta last year.sgt2 kesian dua beranak tidur dlm keta, then keesokkan paginya didapati meninggal & yg lebih menyedihkan terdpt uniform sklh dlm keta tu coz maknya nak terus hantar anaknya ke sklh pagi hari mrk dua meninggal tu..

    *mmg tak sanggup nak tinggalkan anak2 dlm keta walau singgah kejap je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish ish.. tragisnya kisah yg u ceritakan tu Win. Kesiannya..

      Thanks berkongsi cerita. Moga kita jadikan ikhtibar.

      Delete
  8. haahahaha i suka pepatah yg u buat tu... mmg betul isteri selalu kena tinggal.. anak ni selalu husband bawa je ke mana pun even main bola depan rumah heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eny - Isteri selalu ditinggal2 sbb tanda sayang suami kpd kita kan... nak cari sesuap nasik ;)

      Delete
  9. Tu la kan kak
    Pointnya jgn duduk dlm keta enjin hidup, aitcond bukak

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...