Monday, April 30, 2012

Selera Si Anak Dara...

Ain cuti (pulang bermalam dari asrama) sehingga esok.... so mamanya agak sibuk sikit memasakkan makanan2 kegemarannya. 

Ni pun puding  cocktail belum siap lagi, semalam lupa nak beli susu cair.  Banyak yg I lupa beli sebenarnya...:D... apa la punya nyanyuk... maybe sebab penat sgt baru balik dari kg terus rush gi shopping.  Langsung tak bawak list.


Tomyam... sudah semestinya kena ada.. ni makanan kegemaran Ain sejak dari dlm perut..






Kari Ayam panas berasap - masih dlm periuk lagi, so ignore the messy part..





pastu buatkan dia seafood pizza sebab dia suka makan sotong.... crust dia ni I bakar dulu 10 minit then keluarkan dari oven baru bubuh topping then masuk oven balik.. bakar dlm 20 minit.





Macam biasa.. utk seafood.. kena la bubuh mayonese.. .. baru la sedap sikit...





ok dah bubuh topping dah... maka.. boleh la bakar...



siap untuk disajikan ketika panas... keperang-perangan kulit dia ni sebab I sapu sedikit madu masa nak bakar  tadi.. (pizza mayonese sebenarnya lebih sedap dgn crust yg manis2 sikit).





p/s:  Sian lahai anak Mama... dah lama tak merasa masakan Mama. Cepat habiskan apa dlm tudung saji tu.. nanti Mama sambung buat puding then memetik hasil tani belakang rumah plak (pisang dah menguning... sedap digoreng).

8 comments:

  1. tgk je dah nampak sedap... belum rasa lagi tu... btw done follow - Noob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak sedap ye?. Mekasih... mmg sedap pun.. :D

      Thanks follow.

      Delete
  2. ohhh..homemade seafood pizza itu!!!sungguh yummy rupanya.msti Ain happy sesangat & bahagia sekali dgn semua masakan mamanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Win....Ain sgt suka sbb dah lama dia tak balik.

      Delete
  3. sedap2..terliur pulak tgk pizza nie kan...pape jgn luper baca bismillah sebelum makan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih En. Mselim... insyaAllah kami tak lupa pesanan En. Mselim tu.. sebelum mkn baca bismillah, baca doa makan, baca doa pengelak sihir. Itu mmg rutin yg kena amalkan selalu. insyaAllah.

      Delete
  4. leleh betul tengok tomyam dan pizza.. i mmg suka tomyam cair cair letak sayur tu mmg sedap.. kalau kat kedai kdg pekat sgt jadi terlebih masam mcm tak berapa best... nanti i pun nak try pizza letak mayonaise... mcm sedap je thanks for sharinggg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eny - dulu I suka tomyam pekat, tp sejak TERmakan MIL I masak tomyam cair lg sedap.. sejak tu terus jatuh cinta dgn tomyam cair.

      Silalah mencuba pizza mayonese tu, hanya sesuai utk seafood pizza je, bubuh udang lg sedap.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...