Sunday, May 6, 2012

Weekend hanya di rumah - Apa perasaan anda?

Amatlah jarang weekend kami, hanya kami  habiskan di rumah (kecuali bila balik rumah MIL)... tapi hari ni segalanya terjadi, dan tak sangka...ianya sgt menarik dan tak meletihkan. (Baru ku sedar, window shopping itu satu aktiviti yg meletihkan rupanya). :D




    



Sebenarnya Shashal akan menghadapi exam esok.  Untuk bagi dia rehat sepenuhnya, maka aktiviti memerap haruslah dijalankan.  Even si "ustaz in the making"  itu tak rajin buat revision pun.....(sigh).... (menonton youtube lagi ada).. Harap anda semua sudi2 lah mendoakan kejayaan anakandaku ini ye.

Tapi, semalam I dah puas window shopping sensorang kat ANGSANA.. (hey people out there especially bunda2 semua... ada penjualan batik sutera besar2an kat sana tau, maybe hari ni pun ada lg... cantik2, mcm2 kaler, lip lap pun ada... sediakan je la duit ... harga serendah RM180 ke atas).  I tak beli... sebab dah TERniat dari rumah utk membeli kain satu kayu seisi keluarga (warna plain utk lelaki, floral utk gigurlzz) utk raya 2012 ini nanti.









Utk raya pertama dah settle....

Skrg ni tgh nak cari kain plain  utk digayakan bersama tudung murah (gambar atas)  ini  pd raya kedua plak (style I, suka beli tudung dulu, baru beli baju - senang sikit nak match).   Design?.   Kurung Pahang --> itu penting sbb selalunya aktiviti raya kedua lebih lasak sikit, beraya dari pkl 10.00 hingga menjelang petang, amatlah digalakkan jika memakai kain dari fabrik yg menyelesakan dan serap peluh dan design yg tak menyesakkan nafas. 


WAHH!!!  BEGITU GALAK BERCERITA PASAL RAYA NAMPAKNYA KAK MIRROR???. Bilanya  raya tu?.  Esok pagi ke? :P

Eh... terlupa pulak.  Baru bulan 5 rupanya... ok la, penceritaan ttg raya  terhenti setakat di sini.... nanti la, insyaAllah kita cerita pasal lain, hingga bertemu lagi. Happy weekend!;)














14 comments:

  1. aaaa lah.. i baru perasaan nak puasa dah bulan july ni kan... cepat masa berlalu.. rasa baru semalam je sambut tahun baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eny - tailor2 pun dah ramai yg tutup tempahan dah..

      Delete
  2. Hehe... Akak mmg perancang teliti..
    Siap ada raya pertama pakai apa
    Raya kedua pakai apa
    Hahaa

    *lama dah tinggal blog. Baru nak mula semula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gee - hahaha... Akak mmg suka wat gempak time2 before raya, padahal bila menjelang raya, takde la raya sakan pun.

      Oh skrg dah update blog la ni ye Gee?. Good! Nt akak singgah.

      Delete
  3. Wah, bagusnya...perancangan awal, :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. YM - ni pun dah rasa terlambat dah ni YM, smlm nak tempah baju, org tu dah tak nak ambik dah.

      Delete
  4. cam biasa la lagi 2 minggu nak raya baru beli kain nak jahit, nasib baik ada tailor peribadi yang sanggup membantu....hehehe. Org bekerja ni x boleh beli baju awal2, confirm x dan posa dah pakai dulu pegi kerja...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnya Mummy ada tailor peribadi. Tailor peribadi kita semua jauh2. Yg dekat2 ni semua dah tak sudi nak ambik dah walau baru bln 5.

      Delete
  5. Dah nak raya? Puasa lagi... weeheee seronoknya. Nak pi buka puasa kat semejik and tarawikh berjemaah. Rinduunyaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamawana - MM happy dengar Mama rasa seronok nak posa. Dunia blog akan lebih meriah di bulan posa kan?. (meriah dgn gambar makanan). Tak sabar nk tunggu.. weeeee rindunyaaa..

      Delete
  6. wahhh, bersemangatnya MM. saya 1 keluarga tak plan lagi nak cari kain utk buat baju raya. kalau nak jahit pun utk sendiri pakai je. tu pun kalau sempat. suami punya kena beli lah, tak pandai buat baju melayu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wani - Sama ngan I, baju Melayu lelaki tak confident nak jahit sendiri. Nanti dah jahit2... dipakai tak selesa.. menyeksa org tu pulak..hahaha.

      Delete
  7. baju raya kita dh siap!!!! hee hee

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...