Tuesday, June 12, 2012

Ya Allah, saya masih ok la walau....


IRP belikan I koci, cengkodoq, mee siam dan cendol  untuk berbuka semalam - semuanya sedap.. thanks suamiku..



I dah masak sebenarnya, menu home made smlm  ialah sup, 
sambal kicap dan sayur sawi

Bilakah kali terakhir suami anda memanjakan anda?.

(Eh soalan... tetiba je.).  Waktu bila somi  akan manjakan kita?.   I rasa tentu ketika dlm pantang kan atau ketika anda mabuk ngandung?. 

IRP pula suka manjakan bininya bila bininya tgh puasa (tapi time posa ganti je la, kalau posa ramadhan, dia pun sama2 penat).  Terkejut I semalam, (sib baik tak pengsan... hehehe) lepas asar tu I turun ke dapur alih2 periuk belangga dalam sink dah tergantung, sampah dah terbuang, ada kuih muih pula di atas meja, entah dia beli kat mana.. (padahal I tak minta)..  Memang hari ni dalam sejarahlah!!!... kekeke.  IRP dear... I belum begitu teruk sampai tak bleh buat semua keja rumah hanya kerana puasa lah!. Lagi bertenaga ada. Yg penting sahur kena minum susu ler.  Anyway thanks.... ptg ni klu nak tolong I lagi, dialu2kan.... :P... ada lagi 6 hari nak abiskan...  Pastu boleh la kita "raya" (kenduri arwah kat rumah emak I plak)!!!


*nota :  puasa ganti

12 comments:

  1. terliur la tengok sup daging tu MM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh terima kasih. Memang sedap Eny.. hehehe.. (masuk bakul naik lif).

      Delete
  2. masa saya merajuk tak jadi gi cameron hiland

    ReplyDelete
    Replies
    1. La pulak dah... hehehe..
      I pun tak pernah gi lagi Cameron Highland, dengar crita diorang gi sana sampai mabuk muntah2 dlm keta, terbantut la niat nak gi Nafisa.

      Delete
  3. setiap kali balik cuti dia akan tolong carikan uban saya. tu kira manja jugak la tu kan. hahaha. sebulan sekali je pun. kadang-kadang kalau ada masa dia anta saya berurut kat spa. kalau saya puasa time dia ada rasanya sama je kot, better ganti puasa time dia outstation - saya rileks je takyah masak sgt sbb anak pun tak makan banyak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sungguh manja!. Hehehe...
      I rasa hampir setiap isteri akan mcm tu la kot, bila suami outstation je, mood memasak akan kurang 70%. :D. Masak pun yg simple2 je.

      Delete
  4. koci mm, lamanya tak makan koci...serius bleh terbanyang kesedapan nya nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sungguh sedap Hany..:D, intinya yg manis2 buah, kulit luarnya dari pulut hitam, lembut ... perghh Hany, rugi sapa tak makan... hahaha..

      Delete
  5. seronoknya dimanja manjakan suami kan.. suami saya kata sesekali boleh la..kalau selalu naik lemak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. RAI - indeed...

      My hubby saja je tu, nak menaikkan semangat I supaya rajin berpuasa.

      Delete
  6. so sweet..mmg terharu la bila hubby buat cam tu, pandai dia bg semangat kat miss mirror.
    *win suka koci juga.nyum2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Tak selalu pun dia manjakan I Win..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...