Monday, July 16, 2012

Air Tangan Boleh Buat Bekas Suami Gila Talak

Hello!! Haiiiiiii!!!!! "Mari Menggedix Sebentar!" 




Bukan sebuah kisah benar tapi sebuah sembang kosong yg boleh kita fikir2kan.. 

DIALOG SUAMI ISTERI...

SUAMI   :   Jaranglah kalau isteri pandai masak, suami buat hal ngan pompuan lain.

ISTERI   :  Ya ker????. (sambil buat muka sinis). Baru je smlm I nampak sorang my fb fren   berkeluh kesah kat FB,  kata hubby dia ada skandal ngan org lain.... padahal hari2 kat wall dia penuh dgn menu2 yg sedappp... dia mmg terror memasak.

SUAMI  :  Ya ke??.  Terror memasak betul ke dia?.

ISTERI  :  (enggan menjawab soalan itu).  So, kurang tepat la kan pendapat you tu tadi?.

SUAMI  :  Ya, mungkin ada yg mcm tu tp akhirnya bila dia tengok pompuan tu  tak "berjaya" memenuhi selera perut dia, akhirnya dia akan carik balik ex wife dia (mungkin wife lama lebih faham selera tekak dia).  Sbb tu.. kan selalu kita tengok ada suami yg kawin baru, pastu tak alih2... tak lama pastu bercerai.  Even Mat Saleh pun berfikir benda yg sama..

ISTERI   :  Dlm ati (pelik aku dgn lelaki). :D.




Entry ini mungkin satu jawapan sempurna pada masalah wanita dlm entry yg ini (dah kawin baru tetiba bekas suami gila talak) dan yang ini (bekas suami warning jgn cari pengganti baru). 

So guys.... Do you believe that the easiest way to a man's heart is through his stomach?.  Kalau setuju kenapa.. dan kalau tak setuju kenapa?


p/s : Anyway, I setuju ngan pesanan my MIL... "biar gaduh mcm mana pun pada hari tersebut, sediakanlah hidangan".




16 comments:

  1. Setuju ....depa ni kena jaga perut , last last balik pada yang lama ..masa tu kena jual mahal sikit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Camni bagaimana busy pun para isteri, mereka kena pandai2 la menjiwai apa yg En. Somi suka kan Pn Tifa.. ;)

      Delete
  2. nape macam sedap sangat benda kat dalam gambar tu????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Strawbery kalau bercoklat mmg selalunya sedap Deq Su...

      Delete
  3. eerrr....alaaa...saye tak pandai sangat memasak..:( tapi asben saye kate die suke kalau saye masak sambal..tak kisaha r sambal ayam ker..ikan ker..;p [sedapkan hati]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Psstt...Aty, at least ada satu menu kita yg dia dah suka itu pada I dah memadai.. :D

      Delete
  4. Lepas ni MQ kene ubah la sebab malas masak.. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syabas!. Selamat berubah ye MQ utk kebaikan bersama.. hehe...

      Delete
  5. agree!! MIL pun ada ckp camtu :) salam kenal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Puan Mila ;)... thanks singgah.

      Delete
  6. asik jaga perut encik suami jer...tak sedar perut kita yang dah berlapis kalah Big Mag...mintak makannya macam macam..tp makannya ciput jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah kawin perut berlapis tu tanda bahagia org kata.. :D

      Delete
  7. Miss Mirror ku sayang,

    kalau lelaki jenis perut pun dah mcm org pompuan peknen tapi tak bersalin-salin pun (means bini terror masak la n kuat mkn la), dia nak cari lain dia tetap bagi lencongan jwpn yang lain jugak kan?? kan? kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Yongku sayanggggg...

      Itu memang suami yg tak tau diuntung. Dah la dpt bini pandai masak, dah la perut cam org peknen.. tak sedar diri!. Kih kih kih..

      Delete
  8. Setuju sangat.. Tapi kalau carik lain jugak tu napsu mata yg tokleh kontrol hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. JS - Ha'a.. nafsu mata je tu. Keluar rumah lupa baca Ayat Kursyi.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...