Sunday, July 15, 2012

Majikan kaki mengendap

Majikan kaki stalker?
I tod kami  je tau buat keja2 ni.... ..hahaha...  aritu terbaca kat blog Prince Noob ni, baru terperasan, semua orang berfikiran sama.   Masa dapat shortlist candidate utk jawatan Desperate PA yg kami iklankan di sebuah portal terkemuka satu masa dulu, satu malam IRP kerahkan I gi google nama2 diorang...mana yg ada fb, I geledah fb, mana yg ada blog kami geledah la blog dia... agak2 cun I reject.. wakakaka.... boleh gitu?.    Tak la I gurau je.. Agak2 gedik.. kami reject (ha yg ni baru betul).

Memang berbaloi la dapat stalk calon2 temuduga ni semua. Paling best bila dpt detail penuh diorang, anak ke berapa, berapa kali frust (hahaha.. perlu ke?. perlu kot, mana tau dia kuat bercinta, susah la plak kita menjaganya nt... kot asyik bergayuttt je ke, kot  tergamak ngorat somi kita ke ;D).  Pendek kata memang memudahkan majikan  la keja2 "menyetok" (diambil dari kata dasar STALK...:D) ni.    Tak yah gi susah2 gali info dr majikan lama.

utk lagi gambar FAMILY DAY - sila klik older post (jejaka2 terhangat Malaya)..
Tapi kan... ingatkan kita dh cukup bijak, rupa2nya diorang lagi bijak, yg I ni pun satu... kebenda la I iklankan jawatan tu guna nama blog I... (hai lahh... mmg tobat).   Tak lama lepas tu baru ku terperasan... napa la byk na keyword "blog Puan Sam" masuk blog ni.. rupa2nya diorang pun ada gak azam nak  curi2 info ttg kami  ghopernyaaaa... :P


Agaknya sbb tu la ada sorang calon tu tak jadi datang   :D.  (Seharian I tunggu tak datang2).. menyampah betul.  Sampai cair make up I.   Mungkin after dia stalk2 tu dia terus buat conclusion dan menyangka Puan Sam  betul2 gedix mcm blognya.  Wahaha..... padan muka I.   Hello.... I tak gedix ye!.  Percayalah... tolonglah percaya... semua tu fitnah.. ehehe....Eh tetiba.

nota :  Tak jadi pun kami ambik PA akhirnya... sbb segala masalah telah pun selesai.. Alhamdulillah Allah permudahkan... akulah PA, akulah isteri...

p/s :   Moral of the story... mari  kita berhati2 menulis tentang anak2 kita demi masa depan mereka (especially  jika anda tulis full name diorang kat fb, blog dsbnya).. kot2 la one day bakal mentua diorang plak kaki stalker mcm I ni kannnzz?.  Pasni jgn lupa tulis yg anak kita rajin masak tau! :D




4 comments:

  1. ehh you ada point jugak.. alamak nampaknya i kena create satu email khas utk mintak keja dan letak dlm resume, tak belh pakai email facebook dan blog hehehehhe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp Eny.. I bukan je detect diorang melalui email add, melalui full name yg diberikan pun Pak Google sentiasa membantu.

      Delete
  2. 2,3 yrs dulu kot, ada barrack obama ckp psl ni.... i tgk kat utube rasanya... haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barack pesan suruh kita berhati2 ke?. :D.. takpe nt I tanya ngan youtube.. thanks atas info.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...