Tuesday, July 31, 2012

Isteri Besar Jasanya... (baca ye suami2)

Ahahahaha... suker!. Suker baca yg ni!!!  (nampak tak pix bwh ni?).




ISTERI BESAR JASANYA???

Ya...Beranak memang sakit..
Menjaga anak-anak juga amat meletihkan..
Tolong basuh baju?.  Penat jugak... sejak mesin basuh jd gila ni..
Tolong masak?.   Mesti la penat (tapi bila suami puji hilanglah penatnya....:D)
Kemas rumah?.  Of coz penat.. lagi2 cuci toilet.. 3 buah plak tu.... :D




TAPIII  don't worry ye En. Suamiku....  isteri you ini akan sentiasa ingat pesanan Imam Syafie... Wah! Saya suka baca yg ni!!! --->

"Kurangilah kesenanganmu pada dunia...
agar berkurang kedukaanmu di akhirat "...

Mudah2an kan... ameen.   Berakit-rakit ke hulu... berenang2 ketepian.  Doakan saja wife you ini masuk syurga.. itu sudah memadai bagiku.. (eh tetiba teringat karangan surat cinta 15 tahun dulu). :P



pix bwh :  Menu ramadhan ke 6  itu ari yg nak post tapi tak jadi.. (daging salai dan kuah asam)














 
















14 comments:

  1. Dlm penat2 cuci toilet....sempat jg masak daging salai. Lwn dgn nasi kerabu ke? Kebetulan akk pun masak daging smlm.

    Insyaallah, apa yg kita buat didunia, Allah mmbalasnya di sana....cuma ikhlaskan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak... lawan ngan nasi putih je.
      Ya, sudah pasti semuanya ikhlas saya lakukan.. Ikhlas dan percuma.

      Delete
  2. adat orang perempuan.. memang suka membeli.. tapi apapun, semuanya ikut kemampuan..

    salam kenal dari zana.. nice blog sis!

    ReplyDelete
  3. hari tu terbaca juga satu line dalam facebook. berkahwin macam bina WORKSHOP. suami WORK, bini SHOP. hehehe. tapi takde nye pun. kesian kat suami, penat juga keja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nice quote Wani tapi kita org pompuan penuh dgn perasaan belas kasihan.. takde nyer la sampai tergamak mcm tu sekali. Berbelanja sekadar perlu.

      Delete
    2. kalau berbelanja sekadar perlu, kasut raya cukup sepasang je MM...hahahha

      Delete
    3. hahahaha.... sekadar perlu la tu Mummy.. sepasang lg utk standby dlm keta kalau2 yg satu lg tercabut , kang dah susah. :D -- alasan munasabah.

      *tetiba teringat nostalgia tercabut tumit kasut di khalayak ramai masa zmn dara.. Ya Allah malunya saya.

      Delete
  4. Hahahahha..suke la jawapan Ustaz Azhar Idrus tu...terbaik!

    ReplyDelete
  5. shopping tanpa tengok price tag...hoho... best kan... tapi dalam mimpi la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak Mak Arab kat Midvalley tu selalu saya nampak diorang beli tak tengok price Mummy, zap2 je diorang shopping terus ke kaunter.. ya la kan... suami tokey minyak katakan.

      Delete
  6. sedapnya la haii daging tu dengan air asam..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...