Friday, July 27, 2012

Moga Abg & SIL saya sihaf walafiat di Tanah Suci.... dan tip pilih calon suami

Didoakan moga Abang saya, Ustaz Baha dan My SIL, Ustazah Fatimah dipermudahkan oleh-Nya dalam menjalani ibadah umrah ketika ini.   Suhu 50 Degree ketika ini membuat anakandanya di tanahair  risau ... tapi don't worry Dear..  kiranya skrg Ayah sedang  berada di Madinah,  aircond Masjid Nabawi sgt kuat.. no worries..     Begitu juga aircond Majidil Haram di Mekah.  Segar, selesa, harum...  Ceh tetiba cerita pasal aircond dah mengalah Shashal, budak laki-laki peminat aircond itu.  


Cuma jika sedang melakukan tawaf, hok tu yg perlukan kesabaran yg tinggi, especially di bulan2 puasa begini... kalau tak, tak kan ler pahala umrah ketika ramadhan menyamai haji kan?.    Tapi kalau bawak spek itam (difahamkan speknya tertinggal kat rumah) ... time tawaf bukan bleh pakai pun.  Kang kena dam plak.  Takpe nanti kalau nak ziarah, beli je spek kat Bin Dawood ada byk... 30 riyal dah bleh dapat yg berkualiti dan cantik.

Ok.. itu kisah abang kandung I dan umrahnya.... Kengkawan tlg doakan kesejahteraan mereka ye.  Thanks..  

Entry Kak Mirror kali ni sebenarnya nak ala2 Mak Joyah kepoh untuk adik2 cumil di sana.. "Psst... Dik Non, dah ada bopren blom?".

Kalau belum, time ramadhan ni la paling sesuai untuk membuat pilihan calon suami.  Memula, cuba tengok bibir lelaki tu... kering ke tak?.  Kalau kering dan ada simptom2 sedang puasa... ha elok la tu, bleh carry on.  Kalau segar semacam je... better say good bye..(Wahaha.. kejam!).   Ok itu je tip dari Kak Mirror untuk adik2 cumil buat kali ni, jumpa lagi!!!

4 comments:

  1. oo..tawaf takleh pakai spek itam..baru tahu,,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila kita dah niat ihram, kalau ikut mazhab kita muka dilarang dilindungi oleh sesuatu. (Nt Kak Mirror baca balik kitab utk sahkan lg).

      Delete
  2. hahahahahaha..tips paling ngetop tu MM kasik ke dik Non dik non semua...hahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... hopefully Dik Non Dik Non semua amalkan untuk kesejahteraan hidup di masa depan.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...