Saturday, July 7, 2012

Ratu Rock Ella kawin... Aku plak yg tetiba optimis..

Lambat sangat la diorang share'kan gambar2 kawin Ella dgn abang pilot tu.. kalau ada pun sgt cenonet, maka  I upload je la gambar Kak Helija kita ni... walau takde kena mengena dgn apa yg bakal I nak crita pun.



Suka tengok pix Heliza kali ni...

Ha Guys!! Menyebut tentang Ella... apa kata kita ikut cara dia.. wait wait wait... maksud I bukan nak suruh korang kawin lambat (dah Allah tentukan jodoh dia lambat nak wat cemana kan..), cuma apa kata kita  cuba melihat Kak Ella kita dari positif site dia tu, on how  dia menjaga kecantikan, keyakinan diri, kerja keras.. even dah 46 you know!.

Ni tidak la I tengok sesetengah dari kita ni.... bila dah mula "kertu" je terus rasa down... terus kemurungan tak tentu pasal. (Kalau makin rajin berzikir  tak pe la jugak kan..). Ni tak.. Terus bila dengar ada orang nak further studies misalnya la kan.... mengeluarkan kata-kata lemahan semangat kat kawan tu....kata dah tua la, dah takyah abiskan duit la...   Tak mo la ckp mcm tu Lalingg!!!. Ye Darling ye..

Dlm agama kita  pun menuntut ilmu tu sesuatu yg dituntut (masak2, jahit menjahit pun kira ilmu gak tu).   Tak kira la umur dah kertu ke apa ke, or  kesudahannya dia cuma nak jadi surirumah ke.. gasak dia la kan.. 

Kalau diorang berjaya pun kita gak tumpang bangga.   Aduhh!! Memang bangga aku kalau kengkawan aku semua berjaya after mendung  demi mendung dan ombak demi ombak rindu menyelubungi hidup mereka, pelangi akhirnya yg mereka gapai.. maunya kita sbg kawan ni tak rasa terpalit sama kegembiraan mereka.

MAKA ADAKAH ANDA PERLU KATAKAN PADA DIRI ANDA YANG ANDA SUDAH TERLALU LEWAT UNTUK MENJADI SEORANG BLOGGER BERJAYA??

Utk sahabat2ku yg kembali menyambung  pelajaran mereka tak kira la ambik Master ke, PHD ke.. walau dlm usia 39 tahun begini (eh muda apa 39.. wahaha)... I doakan moga you all berjaya dan oh ya.. tahniah buat x-opismate I yg baru grad OUM itu ari.. alahai aku ni tak menyempat la nak ucap congrats kat ko.  Busy giler ni.. ni pun jap lagi "boss" aku suruh abiskan keja. T __ T.  Sampai larut mlm la jwbnya nak ngadap PC ni.

Moga Ella yang bakal menunaikan haji bersama suami akan mendapat haji yang mabrur.  Ameen..


 p/s :  ..dan tumpang bangga dgn Kak Long I yg baru dapat lesen memandu tahun ni dan kini dah vroom ke sana sini  "racing" dlm usianya yg telah melewati 50 an..(eh lupa plak aku umur sebenar kakak aku tu..:O)...




4 comments:

  1. paling sadis bila yang mengutuk tu spouse sendiri. aduhh, menikam ke jantung terusss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh kalau spouse sendiri yg kutuk tu tandanya dia jelous2 sayang ler tuh..

      Delete
  2. besarrrrrrrrrrrrnye ketam heliza pegang tuh. Ketam ke gergasi tu sbnrnye hehe

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...