Sunday, July 8, 2012

Ayam Penyet RIA, Angsana Johor Bahru

Ni second time I datang sini, tapi baru kali ni dapat snap gambar..
Ok.. ini lokasi dia ye... tingkat 3 Angsana...
Meja untuk kanak-kanak bermain pun ada..
Of coz I akan baik ati snapkan menu2 dia ni untuk memudahkan anda..
4 orang.. 4 pilihan berbeza.... yg pasti ABC tu tentulah untuk mamanya ni..
harga = ABC & Cendol tu masing2 RM4.00, fresh orange =  RM3.50
Close up sikit.... ABC yang perfect!!!! ada kacang, ada laici, ada cincau yg lembut.. semua secukup rasa.
Satay untuk Qistina..  
(RM 8.50)
Ha!  Ini menu penting!.  Untuk Mama dan Abah dia.. Memang sedap!
(ayam penyet = RM8.00, Nasi kena order sendiri.. lain harga).
Shashal pilih soto... tapi dia kata tak cukup plak...haih anak aku ni kuat makan betul!  So pesan ngan dia nt kita sambung  makan plak kat Aeon Tebrau City dah alang2 nak top up grocerries kat sana... lagi pun gi Angsana ni cuma nak singgah kejap je..  Tak de masa la nak tunggu lagi orang tu masak.   Mujur dia setuju then singgah Delifrance lagi makan speghetti cabonara plak kat sana.. sedap plak! (nanti lain kali I upload pix).

(soto ayam = RM7.00)
Ok lah...Lepas maghrib ni I busy sikit.. nak buat kerja bungkus membungkus present untuk "Malam Gala Pra Raya" kat "Kashmir", and midnight plak menyambung kerja2 opis... esok pepagi "boss" nak submit..  sorry kalau tak sempat membuat kunjungan balas.. thanks singgah.

8 comments:

  1. Awakk....
    kasi Cik Yong P.E.N.G.S.A.N sekejap tengok gambor nie..
    meleleh..

    dimana kan ku cari???

    huaaahuaaa.. (lari terus pi batu belah batu bertangkup !)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Yong... ha tunggu apa lagi... cepat balik Malaysia!

      Delete
  2. ya ampun menu2 itu..huhuhu mmg nampak semuanya sedap.miss mirror mmg teror la cari tmpt mkn sedap2..
    *ABC itu mmg nampak perfect!! berbaloi-baloi kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya.. berbaloi Win bila kacangnya ranggup dan cincaunya tak keras.. Itu je dua syarat penting ABC utk I suka.

      Delete
  3. waduh bu, malam-malam cerita nasi penyet. bikin saya kepingin. tu yang ijo-ijo dalam cawan isi santan tu. terasa mcm nak balik parit sulong beli kat pakcik yang bukak meja depan pasar nu. huaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo Pakcik cendol kat PS tu eh?. I pernah makan sekali (ada pix pakcik tu dlm my older post).

      Delete
  4. Mcm menarik...tk pernah mkn kt sini..selalu kt ayam penyet wong solo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alida - I plak blom pernah lg makan kat Wong Solo.. hopefully one day nak merasa gak yg Mummy Gee kata sedap tu.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...