Saturday, October 27, 2012

Keracunan atau santaukah itu?

Gara-gara tragedi yang menimpa Mr.  A membuatkan kami jadi teragak-agak sekarang ni nak singgah makan di tempat2 sebarangan.   Padahal selalunya kalau balik BP ni, main terjah2 je mana2 restoran yg dirasakan selera dengan tekak.   Walaupun kejadian itu mungkin 1 dalam sejuta, tapi  atom-atom ketakutan mula menyelinap dalam hati sanubari.

Tak tau la I, apa sudahnya jawapan yang paling tepat untuk mendiagnose sesorang yang dikatakan "keracunan makanan" tapi berlarutan hingga hampir sebulan?.   Gara-gara termakan mee di sebuah restoran terkemuka di daerah ini.... tiba2 muntah2, masuk hospital, keluar hospital dan akhirnya kini terlantar hampir sebulan dlm keadaan kebas2 separuh badan....adakah itu simptom2 santau?


Semoga beliau cepat sembuh.     

p/s :   Bacalah doa ini sebelum makan untuk mengelakkan dari keracunan mahupun unsur2 ghaib.


SESUNGGUHNYA..... MAKAN KAT RUMAH JUGAK YANG PALING BEST....walaupun "geseng"... tapi sedap..  kita layan gambar2 sempena BBQ Aidiladha  di rumah my MIL ni...





Well done... well done semuanya..... a.k.a Geseng!!!   Sapa punya keja la ni kannn?  :D.... Sib baik I hanya tukang makan (bayangkan senja2 bleh plak aku tertido, tak senonoh punya menantu.. tak de pun org kejut...bangun2 tengok org semua dah ready2 kat luar rumah... wahaha kelazzz kau Sam!!)......maka makan je lahhh jgn cakap banyak!. 
Cenderahati dari my BIRAS sepulangnya dari honeymoon.  Thanks Dik.   Eh I belum pernah crita ngan you all ek yg I dah ada biras perempuan sekarang ni... ha ni I dah cakap.   Maka dengan ini, bermakna I telah mendapat satu gang nyoping2 lepas ni.... yey!!!  janji ongkosnya ada dong!.  





8 comments:

  1. hotdognya itu nape kaler gitew erk...hehehe...ah!tak kesah la kan, yang penting...makannn...tapi, takut gak kan, makan kat luar skrg ni...ishhh...seghiauuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg seghiau YM kalau dah sampai terlantar berbulan cenggitu.

      Delete
  2. welcome.next shopping trip sile ajak saya ok :)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Angan2 je....hahaha.. Selalu berangan nak gi Universal Studio ngan diorang tu tp memanjang je tak jadik2.

      Delete
  4. hujung taun la jom.tp budak2 sibuk nak pg legoland.ade promo dkt mydeal.com pegi legoland and hello kitty world ke hape nth.mcm nak pergi tp xbest la kalo bdua je dgn derus hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ain pun sibuk je ajak gi Legoland. Tp tak tau la abah dia nak ke tak... ikut plan mmg aritu dh bincang2 nak gi dgn Kak Nor cuti sekolah ni.. tp mcm x jadik je. Dia kata panas.. blom tumbuh pokok. :D. Nanti jap lg akak tanya Kak Nor balik.. apa sudahnya keputusan dia. Wait ye..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...