Sunday, November 25, 2012

Facebook - medan sindiran?

Makcik2  zaman purbakala....  kalau nak marahkan menantu... mereka akan marahkan anak sendiri, sebab tu la keluar bidalan... "Marahkan anak sindir menantu".... tapi zaman akan datang mungkin bidalan tu dah tak releven lagi kot sebab dah ada FB.... Senang,  just share "quote2" yg bersesuaian  pastu tag kat menantu tu?.  Haha..  kejamm..    



Tapi kadang seronok jugak baca quote2 yg dikongsikan teman2 FB... especially dari petikan kata2 Ustaz Azhar Idrus yg mana selalunya kelakar tapi berinfo... 


Tak kurang juga quote2 dari  mat saleh2 ni...  kita tengok apa dlm koleksi... layanzzz....


I setuju, sabar itu pahit... tapi buahnya manis..



sangat positif... 




betul tu.... hargai je la org yg hargai diri kita, yg tak hargai 
tu biarkan... we're not born  to please everybody....  




hahaha.... menarik gak ni.... tapi bukan prinsip I ye...
tak baik tau berdendam2 dgn orang yg telah mengecewakan kita..
anggap je la dah takde jodoh.. doakan je la x-buaya fren2 kita tu bahagia..



Ha yg ni baru benar-benar dari Kak Mirror..









8 comments:

  1. tu lah kan FB ni skang mcm dh jadi tempat melepaskan kemarahan.. paling tak tahan kalau politik.. hee heee!

    ReplyDelete
  2. Intan suka baca nasihat yg baik tapi kalau post jat fb hal2 politik sumpah seranah, tu intan akan hide terus, sebab x suka baca..nyampah...kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la ngan Kak Mirror pun... rasa annoying dgn status2 yg sebegitu.

      Delete
  3. fb ada baik buruk..
    medium utk cari sahabat lama tp byk jugak yg putus kwn gara2 status kat fb ni..
    huhuhu.. ape leh buat, tepuk dada masing2..
    kite suke tgk fb sbb kat situ pun ade ilmu.. hhehehe

    ReplyDelete
  4. update fb, sindir menantu.... bidalan baru...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...