Saturday, November 24, 2012

JJCM di Hutan Bandar Bistro ..dan kisah jejaka terlampau

Bila menyebut "Hutan Bandar" memory zaman persekolahan  menjelma dalam kotak ingatan.    Kami menggelarkan tempat ini sebagai "na**d valley".. sebab.....  (Maaf  cerita ni agak 18sx sikit ).    Masa tu we all bercamping di atas perbukitannya dan hutannya masih menebal (bukan mcm skrg).... sedang seronok2 menyanyi beramai2 tetiba...

"Eh tengok tu?.  Heeeee...".  One of our fren tetiba buat suara terkejut.  Serta-merta yang lain pun berpaling.

"Heeee ya Allah..".  Balas yg lain sejurus  mematikan selera  untuk menghabiskan ayam yang baru kami pangang beramai2 sebentar tadinya (bukan senang tau beb nak hidupkan api ala2 zaman batu).   Serta-merta cikgu rangers kami mengarahkan kami beredar dari tempat itu.  Kelam kabut kami membungkus segala barang dgn kadar pantas sebelum kejadian2 buruk menimpa..


TAMAT..... Moral of the story, kalau dah tak sabar sgt... kawin je la pokcik, tak payah la nak berposing2 ala model majalah playboy tanpa seurat benang pulak pada gadis2 bawah umur macam  kami (masa tu la).  Dah la dlm hutan plak tu... 




Ok la... lupakan kisah pokcik yg mengalami gangguan physology  tu, mungkin beliau pun dah terbongkok2 tiga skrg ni.... hari ini I nak review satu restoran yang letaknya di Jalan Yahya Awal yg kami pegi malam semalam.   




Johor Bahru di waktu malam...






Hutan Bandar Bistro.... Actually ini adalah julung2 kalinya I makan kat sini..



pix atas :  I tak makan  tapi I percaya D'pepes yg berasaskan ayam (dlm bakul pink) 
ni tentu sedap sebab pernah makan
kat Kompleks Pusat Bandar PG itu ari ... 






Kami bertiga order chicken chop sementara si Ain dgn tomyam kegemarannnya..
Kalau nak order untuk kanak-kanak, I cadangkan anda asingkan kuah hitam  dia ni sebab 
agak pedas sedikit..  Shashal agak penasaran kerana kepedasan... tapi mujur ada 
mee hoon tomyam si Ain sebagai pengganti..



kegemaran si Ain..






Laici kang kegemaran I takde di restoran ini tapi soda bandung ni pun sedap
sebagai pengganti...

OLDER POST :   Satu lagi cara blogger menambah pendapatan

6 comments:

  1. Replies
    1. Sgt reasonable sbb chicken chop tu kalau tak silap I sekadar RM5 lebih (later I tanya balik ngan hubby).

      Delete
  2. sedapnya gambar makanan2 ni semua..hehe..intan suka otak2..yummy!

    ReplyDelete
  3. Ingat u masuk hutan tu ada restoran dlm tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dlm "hutan bandar" tu mmg ada byk deretan restoran Dr. Sirna, cuma yg I pegi ni restoran lain.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...