Monday, November 19, 2012

Jgn cantik2 sangat.. .. nanti rumahtangga tak bahagia? :D

Hehehe...  tergelak I baca celoteh kengkawan I ni.   (I tau, lambat laun diorang akan tau juga URL blog I ni..  so, ok je kan kalau I kongsikan cerita mereka  kat sini, bukan ada unsur2 mengaibkan pun).

Si A (seorang isteri dan ibu) berazam untuk kuruskan badan.   Maka pelbagai la idea kitorang bagi utk si A... tapi  Si B (lelaki) kawan kami ni  pulak mencelah... 

"tak payah la kau nak kurus-kuruskan badan, baik2 skrg rumahtangga kau bahagia, nanti tak bahagia pulak sebab Abang Karim (bukan nama sebenar) kau cemburu tengok kau makin cantik... bla bla bla bla... (100 patah perkataan)".


mendung tak berereti hujan... begitulah juga hidup berumahtangga, gaduh2 selalu tak semestinya jodoh tak panjang..
mungkin sekadar satu proses mengenali... 


Mungkin ada benarnya cakap si B tu... hahaha (tak sudahnya aku tergelak sedari  tadi membaca komen si B walau mungkin itu salah satu caranya utk dia  mengurangkan stress si A yg nak kurus)... sebab apa puan2...  dari kalangan isteri2 ni pun ada yg "berniat tak baik" untuk memboroi2kan suami (maka memasak la mereka pelbagai juadah pagi petang siang malam sampai kecut jari jemari mengadap sinki demi  memboroikan suami2 mereka), ideologi mereka ialah...bila suami  boroi takde pompuan yg nak ngorat...  LOL...  kalau badan boroi tapi seiring dgn poket yg boroi... cemana tu Dik?.


Berbalik pada tajuk.. "cantik sangat pasangan pun rumahtangga tak bahagia".    Bergantung pada individu itu untuk menangani masalah.   Tawakal  pada Allah je la ye tuan2.... apa nak buat dah rezeki    Allah kurniakan anda pasangan yg jelita.  Bersyukur je lah...  Tipnya satu je tuan2... jgn dipuji sgt.  Insyaallah mereka pun tak akan perasan yg mereka jelita jika anda kurang2kan pujian.   Lagi satu... jgn terlampau cemburu.  Wanita akan perasan cantik bila suami terlampau cemburu.. so buat2 biasa je.  Moga rumahtangga anda kekal bahagia walau beristerikan miss world!.

p/s :    tuan2 yg beristerikan wanita cantik bak miss world, boleh seiring cantik dgn mereka dgn pemakaian masker kolagen ( utk lelaki, I tak galakkan makan, maka buat masker je la ye tuan2).   Berminat sila email saya di missmirror@ymail.com...   jika sekadar utk buat masker, saya cadangkan anda pilihlah gred A shj.. harga lebih rendah tapi tetap berbaloi.. stok limited.  Sapa cepat dia dapat.

















8 comments:

  1. Kak Mirror..ahaks.entry yang best…mcm lerr skrng kan kan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau skrg pun apa salahnya kan Intan.... calon dah ada kan?. ;)

      Delete
  2. Replies
    1. Pasti kawan I, Mr B tersenyum sebab ada yg setuju dgn statementnya.

      Delete
  3. hahahahaaa..asalkan keimanan pada allah swt masih menebal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..
      Kalau iman kuat dan takut akan dosa, pasti cinta tak akan beralih arah.

      Delete
  4. Assalamualaikum..salam perkenalan.. :)

    Cantik tu subjektif.. pernah terbaca satu artikel, bercerai sebab wifenya kurus...tp ni kt overseas la.. asalnya wifenya gemuk, masa kawin n tengah couple pun wifenya gemuk.. tp bila dah kawin, wifenya diet n dah kurus.. tp kena cerai plak.. ermm macam2.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Lyza.. salam perkenalan.
      Satu cerita yg menarik. Thanks.. Moral of the story, membuat apa2 perubahan pada diri.. tanyakan dulu pendapat pasangan.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...