Tuesday, November 27, 2012

Tip Menghilangkan Tompok Hitam Di Wajah Dan Badan - Part II

Ke arah menjadikan rakyat Malaysia bebas jeragat maka hari ni Kak Mirror kongsikan lagi satu tip.   Mari perangi jeragat dan bintik2 hitam musuh kejelitaan wanita.. heh heh.... dah macam segmen "perangi sihir" astro plak..

Sambungan dari Tip Menghilangkan Jeragat - Part I.  Actually entry ini juga sebagai jawapan kepada soalan seorang silent reader yg berbunyi...

"Kak Mirror, badan saya ni ditumbuhi banyak tahi lalat, ada tak cara-cara untuk membuangnya?".

Nak buang tahi lalat?.   Berdosa kot dik (mengubah kejadian)... selagi tak memudaratkan, biarkan je la.  Tapi tip kat bawah ni mungkin salah satu usaha yg boleh dilakukan.

Bahan-bahanya pun tak la susah untuk didapatkan... tapi.... masalahnya kan, Kak Mirror bukan pemakan benda2 ni... memang tak pandai nak makan.





Thanks buat sahabatku Melati dari Indonesia yg telah berkongsikan info ini.


Makanlah tapai ketan atau tapai ubi setiap hari sebanyak satu piring kecil, lakukanlah secara rutin selama satu atau dua bulan. Jika rajin melakukannya, insyaallah bintik-bintik di wajah atau tubuh badan anda akan hilang dan kulit anda akan kembali halus mulus.

AWAS :   JIKA MENGANDUNG JANGAN MAKAN TAPAI!



10 comments:

  1. Hari2 kena makan tapai?? Huhu..apapun info yg bagus kan kak mirror..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari2 selama 1 - 2 bulan shj. Tapi Kak Mirror mmg tak makan tapai.. tak suka.

      Delete
  2. i tk pernah makan tapai ubi, try nak makan tapi bau dia menusuk tajam hehehe.. tapi rasanya pulut tu kalau di tumbuk sedikit dan dibuat scrub berkesan utk menghaluskan kulit, takpun pakai je gula pasir dan jus lemon dicampurkan dan dibuat scrub badan dan muka, kalau amal selalu boleh hilang kesan hitam dicelah celah badan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ngan I tak suka tapai, even tapai pulut sekalipun..

      Thanks atas tip2.. Eny.

      Delete
  3. MJ tak penah makan tapai, dan tak reti nak makan... huhuuu

    ReplyDelete
  4. kak, tips menghilangkan lemak di perut, camner plak...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok nanti lain kali Ahkak buat entry tentang tu..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...