Wednesday, December 19, 2012

Ada orang suka entry makanan, ada orang suka entry make up, ada orang suka entry baju..

I tak tau la apa maksud korang yg kata rindu dengan entry makanan dlm blog ni?.  Cuba specific sikit... rindu dgn gambar makanan ke atau rindu masakan I ke... atau........??.

Kalau rindu gambar makanan..... nah ni.. jemput makan buah.. sedapnyaa kan??

credit to: I love fruit FB

Bukan tak nak buat entry masak2...Tapi tu la... masalahnya skrg ni... oven I dah lama tak berasap.   Tuannya sibuk buat sale katakan...;D (angan2 nak jadi millionaire...hahaha.. ).    Tapi jgn salah phm... oven sahaja yg dah lama tak berasap, stove sentiasa berasap2.. pagi ptg, siang mlm I masak.  Ni pun tadi baru lepas masakan something utk IRP yg sememangnya suka kudap2an masa menonton tv.  Tapi idak ler sampai buat ketayap ke.... durian crepe ke.. itu la jadinya kita dah lama tak upload benda2 tu kat sini sebab setakat masak yg simple2 je kan. 

Tapi... kalau you all rindu dengan entry jalan-jalan cari makan,  memang dah ada benda tu dlm draft....  tapi bukan la 5 star hotel... harap sudi melihatnya..


Orang lain sambut anniversary - berlilin bagai...
Kitorang takde... 










Memang payah nk jumpa cikong yg dlmnya ada kacang kalau kat JB ni... I suka kalau byk2 kacang tanah, bubuh ler bang lain kali..  Tapi dari segi rasa... mmg tip top!




Kedai makan ni sebenarnya agak asing bagi I sebab rasanya ini first time I singgah sini..   Letaknya kat area2 bandar Jb tu la...  tak jauh dari Dataran Bandaraya.

Rindu sebenarnya dengan suasana JB di waktu malam... satu tempat yg kami tak pernah pegi lagi  ialah Pasar Karat.    Anak-anak hanya selalu mendengar dari rakan2 sekolah mereka, itu yg buat diorang teringin sgt nak pegi.   Sapa pernah pegi?.    I hanya dpt info dari google.. nampak ada jualan2 barang2 antik.. sterika antik je dah sampai RM400 - RM700 diorang kata.  Amboi!.   Tapi betul ke pukul 11.00 mlm baru diorang start?.   Tu yg buat kitorang pikir 3,4 kali nak pegi tu.... kena tido siang la jwbnya.



20 comments:

  1. hehehe...kak sam...pasar karat kat shah alam lak bukak 6.30 pg sampai tghari =)
    subuh2 hari pulak da start...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ada jugak?. Thanks for de info Eleea...
      Shah Alam - yg Kak Sam tahu hanya Plaza Alam Central je.. hehe.

      Delete
  2. Replies
    1. Net - skrg pun I dah jadi "hantu kasut"... hehe..


      Delete
  3. Pasar Karat? area mana di JB yer, kte baru balik dari cuti222 di JB - mkn kat THE ZONE -

    ReplyDelete
    Replies
    1. Delimasari - Area2 bandar... tapi nama jalan lupa pulak. :D... later I kena google balik.


      Delete
    2. jalan wong ah fook...hahah...ala atas sungai seget tu,...kan skang sungai seget tu dia dah letak konkrit kat atasnya...area cimb sg seget...kalau tak silap la...(penerangan dr seorang rakan yg meniaga di pasar karat)

      Delete
    3. Tq Nafisa atas info tu.
      Oo Jln Wong Ah Fook rupanya... lama betul tak merayau ke situ.

      Delete
  4. Kak mirror..selamat pagi….errrr…gerai buah tu cam comel je deko dia kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morning Intan... ha'a... comel deko dia, rasa nak pegi je ke situ and mkn.

      Delete
  5. yeke start kul 11 malam....lewatnyer? sy pun tak pernah pegi lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm tak logik je kan Nafisa?. Nanti kita tanya Pakcik Google diorang start pukul berapa.

      Delete
  6. saya suka entri mekap2..khasnye utk yg berumur dekat 40 mcm saya nu ler..he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZZ - I tau you suka entry make up... tp I dah lama tak beli brg make up.

      Even dah dkt 40.. tp ZZ still nampak muda.. ikhlas ni puji.

      Delete
  7. Sam,
    suke suke suki..
    terubat rindu tgk makanan tanah malaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Yong..
      Pasti kat Bahrain takde cikong mcm ni kan?. :D

      Delete
  8. entri mknn boleh buat saya excited tau MM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya ke Dr?. Nanti I post byk2 makanan lain kali.. :D

      Delete
  9. Sam, knapa tak update blog arini? Terpaksa komen di entry lama.. Cepat update ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - kesibukan melanda2.. :'(
      Insyaallah jap lg I update.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...