Saturday, December 8, 2012

Blogger boleh memanfaatkan hari minggu

Ada certain blogger mengeluh kebosanan bila menjelang hari minggu, traffic menjunam, tak de gang.  Sebenarnya, kita blogger boleh manfaatkan hari minggu dengan menulis sekurang2nya 4 entry... sebab..

1).   Hari minggu tak ramai teman blogger yg on line (kalau ada pun dari kalangan silent reader yg tak akan membuka first page kita, mungkin datang dari carian engine dsbnya)..  so, kalau kita nak merapu 4 kali sehari  pun.. tak de sapa perasan.  

**Tapi percayalah, entry2 tersebut still akan berguna pada masa akan datang untuk engine carian. You see - dlm merapu2 pun search engine tetap memandang kalau kena gaya dan tajuknya.

2).   Ibaratnya sang ular yg makan kambing, seminggu dia akan kenyang.. begitu juga jika anda menulis 4 kali sehari, mungkin seminggu seterusnya pula anda boleh tido dan sekadar mengutip hasil. 

3).  Tulis sebanyak2nya.. settingkan pada auto publish.






*pix ni I tujukan untuk customer yg bertanyakan jubah.....   Ber"email-email"lah jika berkenan..
  -->  missmirror@ymail.com


    
Coach handbag?.  Coming soon.... insyaallah.   

11 comments:

  1. Setuju dgn pendapat ni.. Mmg trasa xramai baca blog pd ari minggu tp klau kemana mana cadangan sam ni mmg bolehdiguna pakai. Drp melepak saja2 kat umah tu, lg elok bt byk2 entry...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Aisy.. dpd melepak x buat apa2, elok buat sesuatu yg bermanfaat.

      Delete
  2. btol2..:) taip byk2 then autopost..uuuhuhuhu tp still skng xmampu lg nk wat cmtu..hiihi

    ReplyDelete
  3. kak mirror,baju dress tu sedap bah tem pakai..he

    ReplyDelete
  4. miss mirror hari ni win lepaking kat rmh saja..nak rehat sepuas-puasnya stlh menjadi bz bee.hehe.handbag itu cantek la..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapatkan rehat secukupnya Win.
      Coach tu mmg cantik.

      Delete
  5. Sokong...t pikir dua tiga kali nak buat..heheheh

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...