Saturday, December 8, 2012

Drama Adam Dan Hawa

I sebenarnya tak selalu pun menonton siri Adam dan Hawa ni, almaklum... ke"busy"an katakan.   Itu pun Shashal yg rajin mengingatkan mamanya.   Episod paling last I tengok... spt yg dalam gambar2 kat bawah ni.




Suka tengok baju Anzalna yg warna hijau ni,  cantik!!.  Berpunca dari baju yg dipakai ni la I sibuk mencecet cari camera dan snap skrin tv (mcm dah takde keja je kan I?)... Alang2 dah pegang camera.. snap2 pulak adegan2 yg lain... (gambar2 bwh).

Tudungnya pun cantik...  tak tau plak jenama apa, tapi kalau you all nak Half Moon Shawl yg manik2.. boleh jenguk sini.



Melihat adegan ini adakah mengembalikan ingatan anda pada saat2 memilih busana pengantin anda?.   Indah kan saat itu?.   Me?.   Teringat kesabaran IRP melayan kecerewetan tunangnya berpindah dari satu butik ke satu butik...   Alahai...now dah genap 15 tahun berlalu.  Happy anniversary to us abang...   




Satu yg I suka cerita Adam dan Hawa ni ialah kesungguhan si pelakon (sapa nama dia ni.. lupa pulak).   Kerealistikkan tu ada dlm pembawakkan watak... contohnya mimik muka, body language dan kerelaan bertudung lepas ingsap... baru la nampak macam sebuah kisah benar dlm masyarakat Melayu.



Gambar bawah  ni I tak nak komen.... tersnap tanpa sengaja, so upload je la.







Setelah 8 tahun berendam duka dan airmata, hidup la mereka dalam aman dan bahagia... alhamdulillah..

dan mereka pun dikurniakan cahayamata.... ????.   Ya ke?


?

?

?





 Inikah cahayamata mereka?.

Hehehe... sorry,  takde la.... ini model tudung kanak-kanak ya puan2, sapa2 berminat dgn tudung sekolah sila singgah di  S.Q.A Toi Galery (fb).  Sorry DAH SOLD OUT!

Kata tadi story pasal  drama!!.   Drama selalunya tak sah  kalau takde iklan kan?.  LOL....... Ok nak iklankan lagi ni...  Kalau anda inginkan kulit yg gebu dan anjal... cuba la Rumpai Laut Kolagen...  Memang best dan menjimatkan!


Klik sini untuk info lanjut tentangnya.


4 comments:

  1. pelakon pompuan ni belakon dalam filem CUN pon best..intan pon x ingt nama dia..macam ada nama nisa kot x silap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita panggil dia Ain Hawani je la..hehe.. susah sgt nak ingat nama dia ni.

      Delete
  2. amboii..sempat promote yer...
    tektik pernigaan nih!...hehehe

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...