Wednesday, January 16, 2013

Penting Ke Hadiah Hari Jadi Bagi Seorang Isteri?

Penting ke hadiah hari jadi bagi seorang isteri dari seorang suami?.  Siang tadi dah buat survey kat FB....



**  adapun survey ini dibuat ekoran teringat seorang rakan yg bercerai kerana suami sering lupa tarikh2 penting dlm hidup mereka.

Ini jawapan hasil survey itu ya puan2... kita dengar apa kata mereka .. LISTEN! LISTEN! LISTEN!

 




  • PUAN SD: 
    "apa lah ade dengan tarikh tu? org lelaki mmg ade yg x amik berat tentang tarikh2 penting dlm hidup dia, cth mcm suami sy sndr hatta tarikh lahr dia sendr pun dia lupa kdg2 tu, tapi tetiap kali besday ke ulang tahun pernikahan ke sy yang ingtkan & x menjadi masalah rasanya... "




    PUAN ML
    "org lelaki mmg xingt tarikh tu sbb byk bnda lain dia nk pk..kna give n take la..kalau dia lupa kita ingatkan,xde mslh rasanya.. "



    PUAN X

    "suami sy mmg x ingt tarikh lahir bini dia ni tp bila diingatkan dia selalu ucap selamat n pesan supaya bersyukur dengan apa yang ALLAH dah beri x de hadiah pun, tp cukup la kan sbb dia dah nasihat kita itu sebaik2 hadiah n mana tau dlm solat dia doakan kita sama!"



    PUAN MIRROR
    Hahahaha.... bagus2 kwn2 saya ni. Isteri2 mithali semuanya.


    PUAN SD

    Amin!!! berusaha menjadi yang terbaik utk suami jika nak suami terbaik utk kita!




     
    Memang bagus jawapan2 mereka ni ye puan2... mesti IRP sangat suka mendengarnya.  Amboi.. amboi amboiiii.....  



    p/s :    moral of the story.... puan2 kalau nak hadiah birthday,  kena rajin ingatkan somi selalu...


6 comments:

  1. As salam kak sam,..selamat pagi hehehe

    urmm,...pokok pangkal,...atas landasan apa kita berumahtangga,...kalau harapkan keredhaan suami hingga ke jannah,...perkara camnie yang dijadikan isu sesetengah orang,..bisa ditangis hal sedemikian,...dengan lebih positif,...


    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Eila..

      Nice2... Insaf Kak Sam mendengarnya. Tq tq tq.. satu perinngatan yg bagus utk kita semua.

      Delete
  2. penting.... walaupun hanya senyuman dan wish..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pepagi kalau bangun.. tetiba kat sebelah ada org wish.. and whisper.."Happy Birthday".. memang sgt bererti kan Deq Su, hilang rasa penat2 badan. :D

      Delete
  3. kalau sekali sekala dihargai terutama pada tarikh-tarikh yang penting macam ni mesti la isteri suka, kan Kak Sam?

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...