Thursday, February 7, 2013

Bulan ni pun Kak Mirror tak payah beli Vitamin C


"Nak sambut birhday kat hotel, nak hotel yg warna-warni... tak nak Mama yg pilihkan..."  Rengek si birthday girl, Qistina.   Shashal yg hanya selang beberapa hari beza tarikh kelahiran sekadar akur dgn cadangan kakaknya.   Tahun ni memang tak buat sambutan kat sekolah mereka spt tahun2 sebelumnya.

Hotel warna-warni?.   Eden la tu.....   Layankan je la walau masa tu masih dlm kesedihan lagi (kpd yg tak tau, Pak Mentua aku kan baru meninggal)..   Mujur dia tak mintak gi Thistle,  mungkin akan menyebakkan dada jika waktu2 masih baru kehilangan mcm ni... Thistel (yg dahulunya Hyatt) adalah port utama yg akan kami bawa jika FIL mengunjungi kami di Jay Bee.






Ini pulak... hasil2 "punjungan" dari jiran tetangga, hari ni dari Uncle Hong dan Miss C.   Memang mcm ni la tiap kali Chinese New Year - terasa disayangi je perasaannya tu .... hehe.....sebab tak ramai org2 Melayu kat sini, jd rumah kitorang jadi tumpuan untuk mendapat vitamin2 C ni semua.. tq tq tq  Uncle2 semua..  jimat, tak yah beli vitamin C bulan ni.. bak kata adik blogger, Intan.


Motif entry :    Nak membuktikan pada kengkawan yg risaukan aku (yg tepon2, yg sms).... jgn risau, aku ok  dah ni, IRP pun dah ok....  anak-anak pun dah ok.  Dah kembali meniaga spt sediakala.

6 comments:

  1. Hepivbesday qistina...
    Takziah sam.....moga tabah ye..
    Al-fatihah...

    ReplyDelete
  2. hepy belated besday Qistina...owhh sungguh banyak buah limau mandarin tu...jangan sampai sakit perut overdose vit C sudah..hehehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Auntie Linda - Qistina jawab.

      In shaa Allah tak overdose, kita makan sehari sebijik.

      Delete
  3. salam takziah ye kak Sam.
    tengok buah limau banyak2 ni terasa rindu pulak kat kampung. mesti tokey getah kasik abah 1 kotak. tokey kedai runcit kasik mak 1 kotak. kat sini nak kena beli sendiri, tak manis kang menyesal je beli T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Wani..

      Dpt dibayangkan indahnya suasana desa 1M'sia kat kg Wani.. balik la klu rindu sgt tu. ;)

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...