Wednesday, February 6, 2013

Hilang satu kedutan di wajah bila memaafkan orang :D (Awas! Ini entry gossip)



Kalau orang dah mintak maaf kat kita....tak kan la kita berlagak sombong...
tak nak maafkan... kan?.   Sedangkan Nabi ampunkan umat...


Kesan-kesan dari memaafkan orang...
aku rasa macam kedut-kedutan muka aku berkurangan 1 inci...
Bayangkan la kalau kita mampu memaafkan ramai lagi orang...
tentu akan kembali sweet 17, pastu kulit  jadi selembut bayi.... pwewittt...
lahaiii seronoknyaa..



Cita-cita aku sekarang ni ialah....
Nak memaafkan semua orang.....  (eh cop cop... sorang je yg aku malas nak  maafkan.... khe3 (ya ya aaa je)....  nanti aku cerita rahsianya, ekslusif hanya di blog "Miss Mirror"... jgn bagitau org tau... syyy).







Lahaiii you all...
bergaduh2 ni bukan best pun..
membataskan pergerakan kita je..

Ko bayangkan la kalau ko gaduh ngan orang...
seronok ke?.    Nak ke situ terbatas... ke sini terbatas...



Tapi.....Aku rasa kan you all....
aku BELUM MAMPU  la nak lupakan kebejatan yg dilakukan oleh sorang perempuan ni.....
orangnya boleh tahan la... cantik la jugak.... tapi cantik aku lagi la... kekekke..


Alkisah satu hari tu...
kali terakhir aku keluar dari "sekolah itu"... aku datang pada dia (si perempuan yg aku susah nak maafkan ni la)...
"Kak.... saya minta maaf kalau selama ni saya bla bla bla...".  biasa la ayat klise bila kita
nak bungkus kain baju meninggalkan sesebuah sekolah..

Tapiii...
ada ke patut you all.....
dimarahinya aku ni.... mengarut2 ayat dia...
Ko rasa patut tak?
Dah la selama aku kat situ, dia yg selalu wat onar ngan aku..
asyik adaaaaaa je yg dia rasa tak berkenan ngan aku ni...
macam la aku ni anak dia... pelik aku..



Ya la, aku pun sedar, aku ni bukan la baik sangat... tapi jgn la buat aku camtu..
 penat2 tau mak aku ngandungkan dan  lahirkan aku kat donia..   Muntah2 mak aku time ngandung... 9 bulan muntahnya tau bukan macam kau ngandung!. Ko ingat apa?.
segunung harapan dibekalkan, doa dipanjatkan siang malam pagi petang ...
"Wahai anak, Emak doakan kau berjaya, belajarlah dgn  tenang di sana, pandai2lah menyesuaikan diri"..
tapi hampeh... perbuatan2 kau yg "busy body" tu dah  buat "sekolahku jadi nerakaku"...


Emo ke?

Sorry guysss... takde la emo mana pun time aku menulis entry ni,  hahaha... biasa2 je aku,  zmn emo aku dah berlalu sekian lama...sekadar mengimbas satu memori silam dari lipatan sejarah untuk  memberi pengajaran pada anak2 aku...
berhati2lah  dlm pergaulan di sekolah Nak ye.. jadi senior memang best tapi jgn sekali2 berbuat sesuatu yg memberi parut di hati orang lain..




SALAH MEMILIH KAWAN - SALAH MEMILIH MASA DEPAN....



p/s :    Bila one day korang nampak kedut-kedutan kat muka aku  hilang semua.. itu petanda aku dah maafkan "perempuan itu".







4 comments:

  1. Salam kak mirror..mula2 intan ingat ckg ..upernya senior..hehe...intan nak juga la kedut berkurangan..:) nak maaf kan semua orang yg buat onar kat intan tapi ada yg intan x tau lah,..susahlah nak lupa..sebab perit giler.jadi cemana tu? aakakakka./..biar satu kedut intan tinggal kat muka..ehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Intan...

      *Kalau setakat Cikgu2, Kak Mirror tak de la nak ambik ati sgt, mmg dah maafkan mereka pun.

      *Intan, pelan2 la kot... ataupun cuba senaraikan kebaikan dia kalau ada...(itu pun kalau ada la...hehehe).

      Delete
  2. Sam,

    bak dlm citer P Ramle
    maafkan kami
    maafkan kami
    maafkan
    kami..

    jgn lupa minta maaf sebelum tido ngan abg sebelah ;-)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...