Tuesday, March 19, 2013

Fokuskan minda pada yang best2 je....

Jom kita senaraikan apa yg best minggu ni....
Asyik memikir benda2 yg tak best pun bukan ada faedahnya...
baik kita fokus pada benda2 yg best je you all... 

1).    Bestnya..... jap lagi cuti sekolah!   Anak Mama balik.... yey!.

2).   Siang tadi dating..... best le tuh walau sekadar menemani si diaku bekerja dan dia menemani I gi turun naik bank.... walau balik kepala terus senoneng, cuaca JB sgt panas terik hari ni.   Asyik minum air batu je sbb tekak dah mcm nak rentung.

3).  Dpt percuma skirt yg cantik dari pasaraya terkemuka itu.... ah saja bikin gimik aku ni, sebetulnya dpt redemption coupon lalu dgn gelojohnya I buat belikan skirt.


Nak tau apa yg tak bestnya hari ni?

Jam loceng I pagi ni meninggal, tak berbunyi... lalu terlambat bangun... dgn sepantas kilat, bukakkan heater, suruh Shashal mandi kerbau, janji gosok gigi....menjerit bangunkan  Qistina... pastu mama turun bawah.. on stove... rebus telur, isikan botol2 air... lalu bungkuskan diorang  bwk gi sekolah.  Sib baik sempat..

Korang plak, apa akan dibuat klu dah terlambat?.  Pontengkan mereka?




Napa I upload gambar ni ek?.    Tadi makan kat gerai sebelah buai ni.... gambar ni I tujukan buat KN, ex-housemate...  "ko ingat tak tempat kenangan kita ni KN?.   Tak sangka sekarang kita dah menjadi seorang ibu dan isteri... pantasnya masa berlalu..kan".





14 comments:

  1. As salam Sam,

    I baca bab overslept tu rasa berdebar-debar lak! hehehe... Dulu mesti main buaian kat sini kan...kan... ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaalaikumsalam.... Marya...
      Berdebar2?. Hahaha....

      Tmn permainan tu tempat kitorang lalu lalang, borak2 klu boring.

      Delete
  2. ya MM, pikirkan yang baik2 dan seronok2 sajaa..baru enjoy...hehehe..

    linda kalau lambat bangun sama ada EL atau sms kawan suh tlg punch card(menyalahi etika dah neh)..uwaaaaaa...takpun paling2 half day, masuk tengah hari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengakuan berani mati tu Linda... huaaa.... jgn yr boss terbaca udah.

      Delete
    2. wakakaka..mmg boleh kantoi kalo boss baca..hahaha

      Delete
    3. jgn la terkantoi hendaknya, kalau tak I akan feel guilty pulak..sbb buat soalan camtu.

      Delete
  3. Tak best 1 je
    yg lain dapat memujuk hari bukan?
    hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Eleea.... kena ada skill memujuk hati nan lara.

      Delete
  4. panas panas cenggini minum air batu mmg sedap..tp nnt sakit tekak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah.... mlm td terus rasa nak demam.... :D

      Delete
  5. betul itu,..pikirkan best2,..baru happy2kan kak sam,...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3......... yg tak best, kita ignore je.

      Delete
  6. Sam,

    teringat dulu2

    buai laju2...
    aku nak kawin ngan anak raja..kihkihhhh

    ps: hidup ni biar ceria beb.. ada masalah senyum jea (pastu org ckp mereng ape budak nie?) kihkihhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biar la org nak kata mereng pun.... janji awet muda sebab rajin senyum. Kan Cik Yong..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...