Sunday, April 14, 2013

Tudung ai tu stranger yg tolong pilihkan..

Pagi ni tetiba my fren merisik khabar tentang tudung 
cikai yg I pakai masa jenjalan dengan MIL itu ari..
Oh cantik ke?.  Terima kasih..
baru la I teringat... lamanya I tak berbicara tentang tudung di belog ni..


Oh frenz,  kalau you all nak tau...shawl ni tersangatlah murahnya...
Makcik customer supermarket gaya ala2 Datin  tu yg pilihkan..
(tu la, tak semua stranger tu menakutkan..
walaupun tak kenal, baik ati jugak dia tlg pilihkan utk aku).
tapi buat adik2 kecik..
"Don't talk to stranger kay!".
Talk to me takpe... I bukan penculik..  :D








Ini pulak koleksi utk anak2 dara I.. 
Qistina nak beralih pada bawal,
tak mo yg berbatu, tak nak kerawang..
maka, dia pilih sendiri tudung2 murah ni..
layanzzz.. 

(comel jugak brooch bunga yg diorang pilih ni).








Tudung 3 layer ni.. I tempah dgn kawan kpd seorang kawan secara on line.. Custome made.  Warna dan 
bentuk ikut suka ati kita nak pilih.    Maksudnya takde masalah tersingkat dsbnya..




Nak pinjam kata2 Cik Ta..
"Yg penting, bukan mahal atau murah sesuatu tudung itu... tapi 
cara menggayakannya, itu yg penting".



12 comments:

  1. lawa ape tudung rimau tu
    Sekali dia mengaumm aummm!!

    ps: Yong kurang sikit tudung bertingkat2 tu, x berat ke Sam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pssst Yong... x berat, tapi rimas, lg2 kalau pakai di bawah terik mentari, takde aircond.. sbb tu kurang sikit memakainya.. tapi suka beli. Cemana tu ye..

      Delete
  2. cantik tudung MM..sekarang ni mcm2 jenis tudung dipasarann...
    ada yg murah ada yg mahal..
    tapi yg murah2 tu pun cantik jugaaa..kekeke...
    pandai MM pakai shawl tu..kami ni sangat la bermasalah kalau nk pakai shawl..mesti semacam ja belitannya..

    ReplyDelete
  3. Ala... kalau dah orgnya cantik pakai apa pun cantik tak kira stanger ke bukan yg belikan. Belit-belit pun kalau memang muka cantik mestilah cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhai... malu saya Kak Zakie. T.kasih la..

      *Pembetulan - stranger tu hanya tolong pilih je.. bukan belikan pun..


      Delete
  4. masih lagi dgn tudung bawal..tp kalau bangun lambat sarung jekla tudung express tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pun dah kembali berjinak2 dgn tudung bawal Nafisa, tapi yg dah siap berjahit.

      Delete
  5. MM,
    orang yang pakai tudung tu cantik
    jadi tudung apa pun pakai cantik..
    ikhlas nie..ayu aje gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke Kak?. Camera trick je tu, orgnya dah tua. Anyway.. T.kasih...
      Lamanya K.Asma menghilang....

      Delete
  6. kalau bagi aku, shawl and bawal jela senang..yg bertingkat2 tu mmg kirim salam, setahun sekali belum tentu nak pakai..x minat..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik tak minat, ada hikmahnya la tu.... jimat.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...