Thursday, May 16, 2013

Kenapa blogger suka upload gambar makanan?

Sejak kecoh kata pengupload pix makanan yg tegar  kat alam maya dikatakan sbg  org yg  mengalami masalah mental (klik sini) , I blom sempat lg nak buat entry penghujahan.

Ni la salah satu sebabnya kenapa I perlu upload pix2 tersebut saban waktu....bayangkan la...... selamilah dailog2 berikut  ini.. (sesungguhnya entry ini dipublish dgn izin yg empunya bini, so... tiada unsur2 mengaibkan sesiapa)..




DI TALIAN.....

Pemanggil 1   :    IRP....  ko sibuk tak?.   Jom ngeteh...

IRP               :    Eh aku tgh masak asam pedas ni,   jap lagi bini aku nak  balik nak makan. (penipuan semata).


Pemanggil 1  :    Hahaha (kedengaran ketawa di hujung talian).

******************




Pemanggil 2  :   Hello, IRP... lu katne?

IRP              :   Aku tgh membasuh baju2 bini aku  ni, jap lagi nak sidai, pastu nak gosok.. susah sikit nak gosok tudung2 ni ada byk  labuci2....  (penipuan semata.... hee sabor je la aku ).


Pemanggil 2  :  (entah tak berapa jelas apa reaksi dia)

*****************



Pemanggil 3 (ain)  :   Abah, nak cakap dgn Mama jap...
IRP              :   Jap, abah tgh busy mop rumah ni,  baru abis lipat kain....penat... .. nanti Abah kejut Mama jap...... Sam2 bangun...  Ain nak cakap ni... (penipuan lagi... Abah tak pernah lipat kain kecuali Mama dlm ari)


BEGITULAH IRP KALAU NAK BERGURAU DGN KENGKAWANNYA......... sweet tak?.  Uwekkkkk....  sweet la sgt....

Tu la ada baiknya I upload pix apa yg I dah masak...  sbg bahan bukti :P 


Bukan apa... tak menjadi hal kalau suami buat semua tu sbb dlm islam pun kita bini hanya sbg pembantu semata....cuma tak best la kalau org lain plak salah sangka dan percaya... nanti org ingat  apa la I dah buat ngan IRP sampai jd camtu sekali!.   PADAHAL........    hmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....   :P




p/s :    begitulah pentingnya ada blog sbg pembela diri kan cat kan?.   ngeh ngeh ngeh....  comotnya anak "si buruk" masa ni.... skrg dah beranak pinak dah..

ANDA PULA.... KENAPA SUKA UPLOAD GAMBAR MAKANAN?.  Ce crita..

2 comments:

  1. MM, ada jugak tgk FB, orang uplaod gambar paper yang ornag suka amek gambar makanan ni sakit mental..wakakaka...tergelak dengan member opis ni...dahla memang kami suka amek gambar makanan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Linda - Kami dari group masak2 FB mmg membantah keras dakwaan paper tersebut.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...