Friday, May 10, 2013

Blogger Masakan blogger mental?


KEGILAAN MEMUAT NAIK GAMBAR MAKANAN KE LAMAN SOSIAL/INTERNET PETANDA ORANG TU SAKIT MENTAL

Ohhhhh sentap beb!  (credit to my SIL atas artikel ni).

Menurut Dr tersebut . kegilaan org ramai berbuat demikian bukan sahaja menjengkelkan malah petanda bagi masalah psikologi.

"Saya melihat beberapa klien yg obses dgn makanan mereka, mereka tidak mahu keluar bersosial secara normal dan menjadikan makanan sbg teman sosial dgn memaparkan apa mereka makan.....bla bla bla".


Oh really?.  Kalau macam tu, saya berbangga kerana "Mantel"  kita "Mantel" bermaruah - kurang2 dpt mempromosikan restoran2 orang, dpt kongsi resepi,..alhamdulillah.   Lagipun... mostly follower2 belog saya ni mmg gemar dgn entry makanan... nak buat guane... dah nama pun perempuan dan blog bernicekan kewanitaan.


p/s :   Kalau betul2 "MANTEL".... dah penuh dah hospital Tg Rambutan tu dgn blogger2 masakan.

12 comments:

  1. La mental ke amik gamba makanan? apa bezanya amik gamba makanan dengan kegilaan orang berenang ngan buaya pastu rakam...yang tu lagi mental rasanyakan hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mentel pun mentellah JS kan.... janji happy!. Hehe..

      *Saja kot org tu nak gantikan si Irwin (eh lupa plak nama si polan yg meninggal digigit ikan pari tu sapa?).

      Delete
    2. JS ingat Steve jer... heehehhee

      Delete
    3. Ha betul la tu... Steve Irwin.. crocodile hunter.

      Delete
  2. Haha.. Fakta ke auta ni.. Mungkin sikit sebanyak ada ni.. Ikut niat dan tahap obses blogger tu..

    ReplyDelete
  3. Kalian blogger2 yg dimaksudkan mestilah buat tunjuk perasaan di depan bangunan PBB

    ReplyDelete
  4. adeh ye ke pula..sy pun selalu tangkap gambar sebelum makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi2 kalau platting dia cantik kan Mama Rey?.

      Delete
  5. kalau ada cerita..adalah gambarnya...ambik gambar lucas tu tak mental ker? gambar makanan pulak yg mental..mentallah diorang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang diorang yg mantel.... MANTEL + MENTEL (mengikut kamus Jawa... Mentel ialah GEDIX).

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...