Thursday, May 16, 2013

Tarikh Hari Guru Di Negara2 Lain

Bilakah waktunya anda bangun pagi dalam keadaan yg paling menceriakan?.   Rasa tak sabar2 nak bangun... padahal baru pukul 4 pagi, ayam pun belum sempat nak berkokok. Malam pun tido tak lena je mengira jarum jam. 

Pilih jawapan2 berikut :-

A). 1 Syawal... (sbb tak sabar nak beraya, nak jumpa sedara mara.. pakai baju baru!)
B). Pagi  pernikahan. (amboii gatainyaa... tak sabar nak kawin ler tuh).
C). Hari konvokesyen. (mesti la best kan... bleh reunion sekali.. waaa mmg best).
D). Lain-lain jawapan.


Kalau tanya Shashal, jawapannya tentu PADA HARI GURU, tak sabar2 dia nak bangun pagi ni, pukul 5 lagi mata dah segar bugar tak sabar nak mandi, sebab kat sekolah ada jualan murah dia kata... hehe..

bayangkan kalau Cikgu anda sehensem ini... agak2 belajar bleh concentrate  tak? ...  hehehe..


Sangkakan kita membungkus present hari guru pada tarikh yg sama seluruh dunia, rupa2nya berbeza di negara2 lain, berikut adalah tarikh2 hari guru di negara2 mereka :-

Germany = 5 Oct 
Sri Lanka = 6 Oct
Malaysia = 16 May
New Zealand = 29 Oct
India = 5 Sept
Pakistan = 5 Oct
China = 10 Sept
Brazil = 15 Oct

Nak tanya Cik Yong dgn Marya la, Bahrain dan Peru bila pula sambutannya  Cik Puan?.
Di Indonesia pula bila agaknya?.   Kena tanya bibik ni..


p/s :  SELAMAT HARI GURU buat semua (dah tulis ucapan lengkap di older post).




4 comments:

  1. MM, gambar lelaki di atas tu model Arab kah..kekekeke...nak jugak tanya yg tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak Linda..... bakal menantu ai... kekkeke...

      Delete
  2. Sam,

    kat sini Teachers Day on 28 February

    mamat atas tu memang.. waduhh
    dia la yg kena halau dari saudi sebab handsome sgt.. sebeelll?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong - sib baik 28hb... klu 29 ke 30... alamat la sambut 4 taun sekali je. :D


      Waduh kan Mamat tu.... siap kena halau sbb terlampau hensem.. hahahaha... klu kena halau, biar lari kat M'sia ni.. ramai yg terkejar2 nt.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...