Thursday, September 12, 2013

Monolog Isteri Untuk Suami Yang Outstation...

Ada pun motif entry ini adalah utk tatapan IRP.... sebab  beliau outstation semalam (tapi dah balik), tentu "roomate" ai tu  nak tau ke mana dah bininya merayau sepanjang hari ni... sambil2 tu, nak la claim mana2 yg patut diclaim...  Hik3. Talking


Dgn keadaan kepala yg tgh senoneng arini, bdn tak sihat, takde minat pun nak keluar2 sebenarnya.... tapi  dpd terus memburukkan lagi keadaan dan dah bosan sebenarnya  nak main order2 pizza lg tiap kali "MC"... baik bwk bebudak tu makan kat luar je..  (bebudak  tgh cuti UPSR).


Ketandusan idea dah tak tau nak makan kat mana.... 



IRP, tapi   anak pompuan you  tu  kata.... 

 "Ma, kita makan kat Black Canyon je lah... kan murah sikit".

Dlm ati ai.... "Eh!.  Budak ni selalu ngendap resit kita ke?.  Tau pulak  mahal ke murah?".   Oh mungkin dia selalu tengok kat senarai harga atas meja tu kot.   Tapi ye ke murah?.  

Hari ni kita makan nasi putih 4 (ada 1 tambahan nasi, Shashal request), tomyam ayam 1, Chicken Chesew nut, 1 ice blended, 1 chocolate  apa tah nama dia, 1 air kosong total RM50.90.    Betul la kot Qistina cakap murah.






Berselera pulak budak berdua tu makan arini... dulu2 Shashal bila makan mcm ni dan ayah dia outstation akan bergenang air mata dia bila nampak bebudak kiri kanan tgh  bermanja dgn ayah mereka... hari ni tak pulak.   Dah besar, mungkin dah makin macho kot?.  


Pagi tadi sebelum pegi jenjalan...  Anak Mama dah makin macho (nak kena puji biar dia bersemangat lagi).



Ini la yg menambah ke"macho"annya tu...
Shashal :   "Ma, nak solat sunat la Ma..".   Katanya dgn tiba2 sambil membentang sejadah.    

Dlm ati ai... "Alhamdulillah... anak Mama dah macho".


Mama :  "Ya lahh buat la,  solat Dhuha ye, 2 rakaat tau, jgn  baca doa qunut pulak". 


Moga terus "memacho"kan diri di masa2 akan dtg Nak ye!.    







Sebelum balik.... singgah pizza pulak... sbb dah tau, balik mesti dah tak larat nak pegang periuk, kepala dah makin senoneng.   Tapi ai tak selera sgt nak makan.... just bagi peluang diorang kenyang je... kita order kids meal utk 2 set, dlm set tu ada pizza atau boleh juga pilih speghetti + aiskrim + air soya. Shashal pilih pizza dan Qistina pilih speghetti.

Total :  RM20++.





  


Gunting dan pembukak sardin kita yg berkarat tu ai dah beli yg baru tadi.... dah la cuma beli 2 benda ni je... beraturnya memanjang.  (Ni kaunter kat Tkt 3, mana ada express kaunter).
Mesti ada yg nak tanya rega kan?. (sambil2 tu ai pun nak claim gak ngan IRP neh.. haha ).  Gunting tu RM6.90  dan pembukak sardin tu sebagaimana tag price yg tertera.









Ni muka makcik yg tgh senoneng.... rasa klu kat situ ada bantal mmg  dah lama dah ai zzzz   kat situ.


Itu je la nak cerita....dgn doa dan harapan... cepat2lah kita jadi tua ye bang... takyah you penat2 nak  beroutstation2 lagi. T __ T

2 comments:

  1. tomyam tu sedapp...
    dulu suka makan udon tomyam kat black canyon, tapi baru2 ni tgk macam dh tukar menu baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap tomyam dia.... secukup rasa dan anak2 mmg suka.
      Udon tomyam?. Mcm pernah didengar... tak pasti pernah mkn atau tak.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...